Atlas Rabac - putnička agencija

Nikad ne biste smjeli puniti mobitel na ovim mjestima

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019
Nikad ne biste smjeli puniti mobitel na ovim mjestima
Kada je baterija prazna, punjenje mobitela na javnim mjestima 'spašava', ali to može biti i rizično.
"Javna mjesta za punjenje i USB priključci se mogu lako modificirati kako bi se omogućio pristup telefonu, a to uključuje i instaliranje softvera na telefonu", rekao je James Goepel, izvršni direktor tvrtke Fathom Cyber i profesor kibernetičke sigurnosti na Sveučilištu Drexel za Reader's Digest, piše 24sata.

1. Zračne luke

Zračne luke imaju mnogo dostupnih mjesta gdje možete ostaviti vaš telefon da se napuni. Mjesta na kojima ne razmišljamo o sigurnosti svojih uređaja, najčešće su najnesigurnija mjesta. Kako ne bi bili žrtva hakera, sigurnije je da imate svoj utikač i kabel.

2. Željezničke stanice i kolodvori

Hakeri mogu postaviti besplatno mjesto za punjenje na autobusnom kolodvoru ili željezničkoj postaji. Kada spojite telefon na USB priključak, osim što će se puniti, vaši podaci s telefona mogu biti kopirani.

Ako trebate napuniti telefon na javnom mjestu, najbolje je da priključite USB kabel u adapter od 110 volti ili da uložite u zaštitni uređaj koji sprječava kopiranje podataka s telefona.

3. Hoteli

Ni hotelski USB priključci za punjenje nisu najsigurniji. Hotelske sobe su također dostupne hakerima koji onda mogu kopirati podatke s telefona ili vam na telefonu instalirati zlonamjerne softvere bez vašeg znanja.

4. Unajmljeni automobili

USB punjače danas je mogući pronaći svugdje pa i u automobilima. Umjesto da koristite javne USB punjače, preporučuje se da koristite adaptere s električnom utičnicom ili da imate sa sobom prijenosni punjač.

5. Turističke atrakcije

Kada vaš telefon 'umre' na odmoru, može biti primamljivo uključiti ga na neko od javnih mjesta za punjenje koja su dostupna svugdje. Gradovi koji su popularni za turiste imaju više takvih mjesta za punjenje pa je samim tim i opasnije puniti mobitel na tim mjestima.

6. Trgovački centri

Korištenje USB punjača u trgovačkim centrima također nije sigurno. Hakeri se mogu preko USB punjača povezati s vašim telefonom i kopirati popis kontakata, e-poštu ili tekstualne poruke, glasovnu poštu, slike ili videozapise. Mogu kopirati i lozinke, bankovne podatke, osobne kontakte i druge podatke koji se nalaze na vašem telefonu.

7. Knjižnice

Iako se na prvu čine kao sigurno mjesto, ipak bi trebali izbjegavati priključivanje telefona u bilo koje USB punjače koji su izvan naše kontrole. S obzirom da ne možemo znati jesu li javna mjesta za punjenje ugrožena, bolje ih je izbjegavati kad god je to moguće.

8. Kafići

Stručnjaci za cybersecurity upozoravaju da hakeri instaliraju razne skrivene čitače i preuzimatelje između USB priključaka i izvora energije u kafićima, zračnim lukama, salonima i drugim javnim mjestima. Dakle, ako punite mobitel u kafiću dok pijete kavu, možda vam u međuvremenu netko krade identitet.

I:Poslovni/Direkt INFO

foto:G.I.

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK