Atlas Rabac - putnička agencija

Policija moli građana na oprez

 
 
DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019
 
 
 
 
 
 
 
Policija moli građana na oprez: Na bankomatu pronađena oprema za preuzimanje podataka s bankovnih kartica
 

Policija moli građana na oprez: Na bankomatu pronađena oprema za preuzimanje podataka s bankovnih kartica
Protiv Estonca je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog "zlouporabe naprava" i predan je pritvorskom nadzorniku.
Policija je u Splitu uhitila državljanina Estonije kod kojeg je pronađena oprema za preuzimanje podataka s bankovnih kartica, izvijestila je u petak policijska uprava splitsko - dalmatinska.

Policajci su 3. srpnja na bankomatu u Dioklecijanovoj ulici u Splitu uočili postavljen uređaj za skidanje podataka s bankovnih kartica, tzv. skimmer.

Ubrzo su kod tog bankomata zatekli 38-godišnjeg državljanina Estonije, prilikom demontiranja uređaja. Uhićen je i priveden u službene prostorije, ističu u priopćenju.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana kojeg koristi na splitskom području, gdje je pronađena oprema za ilegalno preuzimanje podataka s bankovnih kartica na bankomatima - uređaji za snimanje videozapisa tipkovnice prilikom unosa PIN broja i magnetnih zapisa s platnih kartica, prijenosno računalo, sim i memorijske kartice i razna elektronička oprema.

Protiv Estonca je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog "zlouporabe naprava" i predan je pritvorskom nadzorniku.

Policija je u priopćenju upozorila građane na ovakve situacije te savjetuje da budu pažljivi prilikom korištenja bankomata, prije svega da vode računa o zaštiti PIN broja. "Čak i kada prilikom podizanja novca ne vidite kraj sebe druge osobe, nastojte zakloniti unos PIN-a," upozorava policija.

"U slučajevima kada transakcija na bankomatu nije moguća, nije došlo do isplate novca ili imate bilo kakvih problema s karticom, ne obraćajte se za pomoć drugim osoba niti takvu pomoć prihvatite ukoliko vam se ponudi, već o tome bez odgode obavijestite banku. Ukoliko primijetite bilo kakve sumnjive dijelove ili uređaje na bankomatu, koji na bilo kakav način odstupaju od uobičajenih, o tome odmah obavijestite policiju.

Policijski službenici će doći do bankomata te ukoliko utvrde da su na bankomatu postavljeni skimmeri, kamere i slični uređaji, koji ne pripadaju bankomatu, poduzeti će daljnje radnje u cilju pronalaska i procesuiranja počinitelja," stoji u priopćenju.

Foto: Getty Images

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK