Atlas Rabac - putnička agencija

Pula ima 12 novih i suvremeno opremljenih autobusa javnog prijevoza

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Pula od danas ima 12 novih, suvremeno opremljenih autobusa javnog prijevoza

U pulskoj Zajednici Talijana Circolu danas je održana prigodna svečanost povodom primopredaje novih autobusa javnog gradskog prijevoza. Riječ je o ukupno 12 novih autobusa koji su nabavljeni u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija pri čemu financiranje od strane EU-a iznosi 85 posto dok se preostalih 15 posto financira od strane Ministarstva mora prometa i infrastrukture.

„Drago mi je danas imamo priliku predstaviti novih 12 autobusa javnog gradskog prijevoza i velika zahvala ide svima koji su sudjelovali u ovom značajnom projektu od samog početka. Zahvaljujući novim autobusima, vjerujem da će korisnicima ali i vozačima biti znatno ljepše i ugodnije prometovati. Pored toga, bespovratnim europskim sredstvima ITU mehanizma predstoji nam nabavka još 20 novih ekoloških autobusa na prirodni plin kao i izgradnja punionice koja je u trenutno u tijeku", istaknuo je među ostalim zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Direktor Pulaprometa Igor Škatar ponovio je kako zahvaljujući „No regret“ projektu, Grad Pula od danas ima 12 novih visokokvalitetnih diesel autobusa vrijednih gotovo 16,8 milijuna, a iznos je u cijelosti bespovratan. Radi se o 6 niskopodnih gradskih autobusa duljine 12 metara sa troja vrata te 6 nisko ulaznih autobusa sa dvoja vrata. Svi su autobusi opremljeni Euro 6 motorima čime će se značajno utjecati na smanjenje onečišćenja okoliša. Pored toga, autobusi su klimatizirani, opremljeni i rampom za slabije pokretne osobe, sustavom video nadzora, a putnicima je omogućeno i besplatno korištenje Wi Fi-a.

Voditelj odjela za praćenje provedbe projekata Ministarstvo mora prometa i infrastrukture Tvrtko Lovrić podsjetio je kako je Ugovor o dodjeli sredstava uručen na sjednici Vlade koja je održana u rujnu prošle godine u Puli, dok je direktor tvrtke isporučitelja koja je odabrana putem javnog natječaja Autobus d.o.o. Robert Vrhovski dodao kako je unatoč ugovoru o isporuci, prvih šest autobusa isporučeno više od mjesec dana prije roka te su isti započeli sa vožnjom od 29. svibnja ove godine.

Dolaskom novih šest autobusa najstariji autobusi u voznom parku prijevoznika će se odjaviti i ekološki zbrinuti, a osim na području Pule, novi autobusi osigurat će kvalitetnije prijevozne usluge i ostalim korisnicima iz Grada Vodnjana, Općina Fažane, Ližnjana i Medulina ali i svim posjetiteljima koji dolaze u navedene destinacije.

foto:Grad Pula

 

I:Grad Pula/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK