Atlas Rabac - putnička agencija

SAD ipak napao Iran: Na udaru hakera sustavi lansiranja raketa i špijunska mreža

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019
 
 
 
 
SAD ipak napao Iran: Na udaru hakera sustavi lansiranja raketa i špijunska mreža
 
Američki mediji ističu kako su hakerski napadi isplanirani prije nekoliko tjedana, a bili su umjereni na iranske sustave lansiranja raketa.
 

Sjedinjene Države su ovog tjedna izvele računalne napade na iranske sustave lansiranja raketa i na špijunsku mrežu, pošto je Teheran srušio američku bespilotnu letjelicu, pišu u subotu američka glasila.

Američki predsjednik Donald Trump je u posljednji tren opozvao planirane zračne udare na Iran nakon rušenja tog izviđačkog drona 20. lipnja. No u tajnosti je ipak odobrio protuudar u obliku računalnih napada na iranske obrambene sustave, pišu Yahoo! News i Washington Post.

Washington Post navodi da su na udaru jednog od takvih napada bila računala za kontrolu lansiranja projektila i raketa. Yahoo! News piše pak da je drugi hakerski napad bio uperen protiv špijunske mreže koja nadzire prolazak brodova kroz Hormuški tjesnac.

Po pisanju WP-a, te hakerske napade koji su isplanirani prije nekoliko tjedana, američki vojni dužnosnici su bili predložili kao odgovor na napade na naftne tankere u Hormuškom tjesnacu. Washington optužuje Iran za te napade, ali Teheran niječe bilo kakvu umiješanost.

Američki ministar obrane nije na upit AFP-a htio ništa komentirati.

Teheran je još 2010. optužio SAD i Izrael da su u jeku krize zbog iranskog nuklearnog programa stvorili moćni računalni virus Stuxnet koji je zarazio više tisuća njegovih računala i blokirao centrifuge za obogaćivanje uranija.

Donald Trump je u subotu najavio da u ponedjeljak uvodi nove "velike" sankcije Iranu koji je pak upozorio SAD da će svaki, pa i najmanji napad na njegov teritorij imati razorne posljedice za njegove interese u regiji.

(Hina) Direkt INFO

Foto:Pixabay

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK