Atlas Rabac - putnička agencija

Neuobičajena toplina već tjednima traje na Grenlandu.

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019
Na Grenlandu 22 °C, topi se više od 45 % područja pod ledom!

Neuobičajena toplina već tjednima traje na Grenlandu. Temperature zraka konstantno su od 8 do 16 °C iznad prosjeka, što ostavlja trajne posljedice na ledeni pokrov koji se topi brže no ikada.

 

Prema službenim meteorološkim mjerenjima, u Kangerlussuaqu na zapadu otoka jučer i prekjučer izmjereno je 22 °C, a val topline traje od druge polovice svibnja. Još je 26.05. izmjereno 20 °C, dok noćna temperatura ovih dana ne pada ispod 5 °C.

Prosječna dnevna temperatura u tom naselju za lipanj iznosi 8,4 °C, dok je u svibnju dnevni prosjek samo 2,3 °C. Prosječna godišnja temperatura iznosi -5,9 °C, a najhladniji je prosinac s prosječnom temperaturom od -16,9 °C.

Toplo je i na jugu Grenlanda, u Narsarsuaqu je također izmjereno 21 °C, a toplina traje tjednima te joj se ne vidi kraj!

Ekstremne temperature zraka dovele su i to iznimno brzog topljenja ledene površine. Prema podacima NSIDC-a, 12.06. zbog ekstremne topline topilo se čak 712.000 km2, što je gledajući taj dan gore i od 2012. godine! (P.R./IM).

I:Istramet/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK