Atlas Rabac - putnička agencija

Policija upozorava: Pazite na ovo na Facebooku, moglo bi vas skupo stajati

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Policija upozorava: Pazite na ovo na Facebooku, moglo bi vas skupo stajati

Brojni korisnici na Facebooku dijele "zanimljive fore" i "kvizove" koji djeluju nevino, no od korisnika izvlače informacije koje bi se mogle iskoristiti protiv njih.
Postoji i tamna strana Facebooka o kojoj ne razmišljamo. Upravo zbog toga, dogodi se da našu neopreznost iskoriste ljudi s ne baš dobrim namjerama.

Kako piše Zimo, policija iz američkog gradića Suttona upozorila je na zabrinjavajuću praksu koja bi se korisnicima Facebooka mogla obiti o glavu.

Naime, brojni korisnici na Facebooku dijele "zanimljive fore" i "kvizove" koji djeluju nevino, no od korisnika izvlače informacije koje bi se mogle iskoristiti protiv njih.

To su prije svega fore u stilu "pronađite svoje vilenjačko ime" ili "što biste radili u zatvoru", a koje od korisnika traže da među ponuđenim odgovorima

 odaberu onaj uz početna slova svog imena i prezimena, datuma rođenja ili mjesta rođenja. Još su opasniji "kvizovi" koji se dijele, a u kojima korisnici u

 svojim objavama pišu "18 stvari koje ne znate o meni". Iako izgledaju nevino, ti "kvizovi" otkrivaju mnogo osobnih podatka - od punog imena i prezimena, 

datuma i mjesta rođenja, imena prvog kućnog ljubimca, boje očiju, imena prve učiteljice itd.

Policija upozorava kako su upravo to odgovori na sigurnosna pitanja koja se postavljaju kad korisnici otvaraju račune na različitim servisima.

 

I_Poslovni/Direkt INFO

foto:Pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK