Atlas Rabac - putnička agencija

Pušteni u promet prvi autobusi financirani sredstvima EU fondova

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Prvi autobusi financirani sredstvima EU fondova danas su pušteni u promet. Tom prilikom održana je konferencija za medije na kojoj je uz direktora Pulaprometa d.o.o, Igora Škatara, sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Direktor Pulaprometa d.o.o, Igor Škatar, rekao je da od danas 4 od 12 novih ekoloških autobusa idu u pogon, a očekuje do kraja sljedećeg tjedna još 2 niskoulazna autobusa sa dvoje vrata. Preostalih 6 niskopodnih gradskih autobusa sa troje vrata cestama grada Pule i okolnih općina vozit će od sredine lipnja. Dodao je da su autobusi klimatizirani i opremljeni rampom za slabije pokretne osobe, sustavom video nadzora, besplatnim Wi -Fiom, te 12-metarski autobusi imaju i mogućnost bočnog naginjanja radi lakšeg ulaska putnika što zajedno s ostalom opremom putnicima pruža komfor i potpuno novu kvalitetu vožnje javnim gradskim prijevozom. Rekao je također da je poseban naglasak na smanjenju onečišćenja okoliša zahvaljujući ugrađenim euro 6 motorima.

Zamjenik gradonačelnika Pule, Robert Cvek, izrazio je zadovoljstvo što je počela obnova voznog parka Grada Pule, zajedničkim naporom i angažmanom djelatnika Pulaprometa, resornog Ministarstva te Grada Pule napravljen je korak dalje u kvaliteti usluge za sve naše sugrađane i korisnike javnog gradskog prijevoznika Pulaprometa, kao i samih vozača, rekao je Cvek te iskoristio priliku da pohvali nove autobuse jer su prilagođeni osoba s invaliditetom, majkama s kolicima i svim ostalim potrebitim osobama s poteškoćama u kretanju. „Ovo je prvi korak i nadam se da će građani bit zadovoljni i koristiti još više gradski prijevoz.“ rekao je Cvek.

Nadovezao se kako je ovo tek uvod u obnovi koja slijedi te spomenuo i kako se paralelno s „No regret“ projektom, Pulapromet d.o.o. u partnerstvu s Plinarom d.o.o. u okviru mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) provodi i projekt nabavke 20 novih ekoloških autobusa i izgradnja punionice na stlačeni prirodni plin sveukupne vrijednosti 60,8 milijuna kuna. Kamen temeljac izgradnje punionice vrijedne 9,5 milijuna kuna, položen je u ožujku ove godine, a završetak izgradnje planiran je u listopadu ove godine, dodao je Cvek te zajedno s direktorom Pulaprometa d,.o.o i novinarima krenuo u probnu vožnju gradom.

Osim Puljanima, novim autobusima osigurat će se kvalitetnije prijevozne usluge i ostalim korisnicima ovog gradskog prijevoznika na području Grada Vodnjana, Općine Fažana, Ližnjana i Medulina, ali i svim posjetiteljima koji dolaze u navedene destinacije.

Autobusi su nabavljeni u sklopu provedbe „No regret“ projekta u javnom gradskom prometu, usklađenog s Operativnim programom Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. pri čemu financiranje od strane EU-a iznosi 85 posto dok se preostalih 15 posto financira od strane Ministarstva mora prometa i infrastrukture. Projekt je pokrenut na razini cijele Hrvatske, odnosno realizira se u gradovima koji imaju javni gradski prijevoz, s osnovnim ciljem zamjene najstarijih autobusa u voznom parku prijevoznika. Ugovor o dodjeli sredstava potpisan je u rujnu prošle godine.

Vrijednost svih 12 novih ekoloških autobusa marke Iveco, kojih je isporučitelj tvrtka Autobusi d.o.o. iz Zagreba iznosi 16.830.000 kuna bez PDV-a, odnosno pojedinačna cijena autobusa sa dvoje vrata proizvedenih u Češkoj iznosi 1.278.750,00 kuna bez PDV-a, dok oni sa troje vrata, koji će stići iz Francuske, pojedinačno iznose 1.526.250,00 kuna bez PDV-a.

 

I:Grad Pula/Direkt INFO/Pula/Plus

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK