Atlas Rabac - putnička agencija

Odgoj Billa Gatesa: Ovo su ključne stvari s kojima su ga roditelji pripremili za uspjeh

 

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Bill Gates godine je proveo kao najbogatiji čovjek na svijetu koji je danas težak više od 100 milijardi dolara, a više novca od njega ima samo osnivač i šef Amazona Jeff Bezos. Osnivač Microsofta, osim po bogatstvu, poznat je i po svom filantropskom djelovanju i zakladi usmjerenoj borbi protiv bolesti i siromaštva, boljem pristupu cjepivima, obrazovanju itd. U dobrotvorne svrhe do sada je donirao desetke milijardi dolara, a na njegovu osobnost usmjerenu filantropiji u velikom dijelu utjecao je i odgoj roditelja – u brojnim intervjuima tijekom godina, posebno je naglasio tri aspekta odgoja i odnosa roditelja rema njemu koji su ga oblikovali u osobu kakva je danas.

Puno se traži od onih kojima je puno dano
Važnost zajednice – njegova obitelj uvijek je bila uključena u pomaganje zajednici i filantropiju te su se pobrinuli i da Bill od malih nogu prihvati te vrijednosti. Majka Mary čvrsto je vjerovala u vrijednosti iz Evanđelja po Luki prema kojima se "puno traži od onih kojima je puno dano". Od malih nogu usadila je to vjerovanje u Billa, ali i cijelu obitelj i tu se vjerojatno nalazi razlog Gatesove usmjerenosti prema dobrotvornom radu i davanju drugima.

Neovisnost – tijekom odrastanja, Gatesovi roditelji dali su mu veliku dozu slobode i neovisnosti u odnosu na druge roditelje. Upisali su ga i u privatnu školu poznatu po tome što đacima omogućuje slobodu i upravo je tamo upoznao računala, a ostalo je, kako se to kaže, povijest.

Dopustili su mu da samo s 13 godina noći provodi na sveučilištu Washington i koristi njihova računala, a jednu godinu uzeo je pauzu od školovanja kako bi radio kao programer u elektrani. Nakon toga krenuo je na fakultet, a i ta je priča svima prilično poznata te je od Harvarda odustao kako bi osnovao Microsoft. Roditelji su, naravno, bili jako zabrinuti tim potezom jer su željeli da im sin završi fakultet i dobije diplomu, no ipak su mu dali podršku u svemu što je radio i nisu pogriješili.

Nema odustajanja – kao dječak, Bill je pohađao brojne aktivnosti u kojima nije uvijek bio među najboljima poput plivanja, nogometa, američkog nogometa, učio je svirati trombon itd. Njegovi roditelji smatrali su kako treba naučiti da ne mora biti najbolji u svemu te da mora prihvatiti i neuspjeh.

To iskustvo Bill je opisao fantastičnim, iako je kao dijete smatrao da su takve aktivnosti besmislene, no zahvaljujući njima naučio je da nije dobar u svemu te se ne treba držati samo onih stvari u kojima je izvrstan, odnosno da treba izaći iz svoje zone udobnosti u kojoj se najbolje osjeća – to je jedna od lekcija zahvaljujući kojoj je, među inim, postao bolji lider i naučio prihvatiti neuspjeh kao nešto potpuno normalno.

 

Izvor: Business Insider
 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK