Atlas Rabac - putnička agencija

Hrvatski softver za kontrolu leta najbolji je u svijetu

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Rješenje zagrebačke tvrtke i Kontrole zračne plovidbe zainteresiralo velike globalne igrače.


Vibe Solution, softver za kontrolu leta, najbolji je na svijetu, prema ocjeni Međunarodnog udruženja kontrole leta (IFATCA), koje je zasjedalo u Kostarici. Ocjenjivana su rješenja iz više od 130 zemalja, članica IFATCA, koje okuplja 50.000 stručnjaka iz sektora zrakoplovstva i kontrole zračne plovidbe.

Vibe Solution je hrvatski proizvod, razvijan posljednjih pet godina u partnerstvu istoimenog zagrebačkog startupa i javne tvrtke Hrvatska kontrola zračne plovidbe, koja ga i koristi u nadzoru zračnog prostora.

Direktor Vibea i idejni začetnik softvera Marko Emer javio nam se iz Kostarike, gdje još ima prezentacije svog sad svjetski priznatog proizvoda.

"Ideja je bila razviti sustav koji će omogućiti jednostavnije i brže kolanje informacija među odjelima u kontroli zračne plovidbe kako bi se odluke mogle donositi pravovremeno, na temelju in-time informacija, ali i kako bi se maksimizirao učinak odjela", kaže Emer, ističući da je ovaj tzv. multilevel-briefing sustav pravi primjer partnerstva privatnog i javnog sektora.

Ocjenjuje da se u ovom sektoru rješenja dugo razvijaju dok ne budu miplementirana pa je i samo u promociju Vibea u svijetu uloženo oko dva milijuna kuna, a velike su šanse da se sad i izveze kao inovativno rješenje.

"Interes pokazuju Šveđani, imamo ovih dana prezentacije za Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju...", navodi Emer, dodajući kako je Vibe Solution izdvojen je kao startup s 15-ak inženjera, a ponikao je iz tvrtke Klising koja se bavi softverom za evidenciju radnog vremena.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

Direktor Vibea Marko Emer i kontrolor leta Želimir Trifunović

 


 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK