Atlas Rabac - putnička agencija

Horor priče iznajmljivača: 'Iščupali su wc školjku, ispovraćali cijelu sobu! Čistili smo 10 dana'

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

 

Iznajmljivači tvrde da je njihov način zarade često 'kruh sa sedam kora'

Loše vrijeme koje više podsjeća na kasnu jesen nego na ljeto mnoge je turiste odvratilo od putovanja, a last minute booking sredstvo je kojim su se ove godine odlučili boriti protiv globalnog zatopljenja kako bi barem koji dan godišnjeg ipak vidjeli sunce.

Dok se turisti u velikom broju ne sliju na obale Jadrana šminkaju se apartmani, kupuje se nova posteljina i uređuju se brojne sitnice koje će privući turiste na more. Navala turista, a i sve veća ponuda apartmana uzorkovala je i sve veće gunđanje turista ako im nešto nije po volji - te su visoke cijene, te nema televizije u svakoj sobi, te aparat za kavu nije espreso... Ima mnogo primjedbi, neke su zaslužene, ali mnoge su tek hirovi razmaženih gostiju koji bi voljeli da im se prostire crveni tepih čim izađu iz aviona.

 

Iznajmljivači koji iznajmljuju svoje stanove i apartmane ispod tržišne cijene, uglavnom privuku turiste slabije platežne moći koji za sobom u pravilu uvijek ostavljaju ratnu zonu. Razbijene čaše, tanjuri, iskrivljeni noževi i vilice, sve su to dio svakodnevice iznajmljivača.

“To mi je bila najlošija odluka do sada”
“Apartman sam iznajmio Amerikankama, bila mi je prva godina pa sam spustio cijenu nadajući se da ću privući više gostiju. To mi je bila najlošija odluka do sada koju više nisam ponovio.

Prijavile su mi da im u apartmanu ne radi televizija pa sam došao vidjeti u čemu je problem. One su taman odlazile na plažu i samo su mi rekle kako je daljinski pokvaren i da ne mogu mijenjati programe. Čim sam ušao u apartman ‘strefio me šlag’ i nisam mogao vjerovati kako te cure žive. Klima je radila ‘tuta forca’, vrata od balkona su bila otvorena, svuda po krevetu bili su razbacani mokri ručnici, a od njihove robe se po podu nije moglo nigdje ugaziti.

Daljinski sam tražio pola sata da bi otkrio da se nalazi na umivaoniku u wc-u koji je doslovno plivao u vodi.

Zašto daljinski nije radio? Jer su ga zalile Coca-Colom. Kada sam ga otvorio sve u njemu je bilo slijepljeno šećerom! Grozota. Kad su se vratile s mora upitao sam ih zašto pale klimu na 21 stupanj kad su im vrata od balkona otvorena, a one meni kažu da im je vruće i da nema zraka.

Izdržali smo tih pet dana s njima, digli cijene apartmana i sada mi dolaze samo gosti srednje dobi, koji mogu platiti i koji su kulturni. Nakon toga više nisam imao problema”, ispričao je Ante iz Makarske za Splitski dnevnik.

Nije on jedini koji je imao ovakvih problema. Željka iz Splita je rekla kako je morala ugraditi sustav koji automatski gasi svijetla, televiziju i klimu čim gosti napuste apartman:

"Pitali smo se isplati li se baviti turizmom"
“Računi su mi bili toliko veliki da smo se ja i muž počeli pitati isplati li se uopće baviti turizmom. Klimu ne bi gasili nikako, bili u apartmanu ili ne, a svijetlo je također gorjelo non stop. Čak smo investirali i u ugradnju sustava koji gasi klimu čim se otvore vrata od balkona, nismo imali izbora.”

Najstrašnije priče ipak su pripale posjetiteljima Ultre, iako iznajmljivači priznaju kako mladi nisu loši gosti već tu percepciju stvara nekolicina njih. Svoju horor priču Ana iz Žrnovnice doživjela je prije pet godina kada je nadograđenu sobu s kupaonicom u kojoj je živjela pokojna baka počela iznajmljivati za vrijeme Ultre.

“Nismo puno preuređivali na svu sreću, jer smo rekli: prva nam je godina pa ćemo samo vidjeti kako nam ide. Uzeli smo pet Talijana, bili su pristojni, tako nam se na prvi pogled učinilo, ali smo se prevarili.

U tri dana koliko su bili kod nas iščupali su wc školjku, ispovraćali cijelu sobu, a boce alkohola smo nakon njihovog odlaska nalazili na mjestima gdje smo mislili da to nije moguće.

Deset dana smo čistili sobu i zarekli se da je više nećemo iznajmljivati za Ultru, ali smo se predomislili i iduće godine ponovno smo je dali u najam. Ovog puta smo unaprijed uzeli polog i nismo imali nikakvih problema. Bila su nam tri Danca i sve je završilo u najboljem redu”, kaže nam Ana i priznaje kako joj nakon prvog lošeg iskustva nije bilo lako ponovno iznajmljivati jer su u uređenje sobe potrošili više nego su zaradili.

Roštilj u loncima za cvijeće
Ni na otocima nije situacija ništa bolja. Toni s Brača kaže kako i oni vide svašta iako cijene apartmana nije spuštao. Dolaze pristojni gosti, ali njihovi prohtjevi ponekad ih šokiraju.

“Jedna starija gospođa došla nam je u travnju i žalila se kako ne može jesti na balkonu jer je hladno. Drugi su nam se žalili kako nemaju tople vode u kupaonici, da bi na kraju shvatili da umjesto svjetla gase bojler”, kaže nam Toni.

Ima tu još priča od gostiju koji traže dodatne prekrivače da bi iznajmljivač otkrio da im klima gori na 18 stupnjeva, do onih koji su improvizirali roštilj na balkonu u - loncima za cvijeće.

 

Izvor:Vijesti.hr/Direkt INFO

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK