Atlas Rabac - putnička agencija

AccuWeather objavio prognozu za ljeto: Stižu paklene vrućine i razorne oluje

DIREKT INFORMATOR/METEO/2019

 

 

 

 

Meteorološki servis AccuWeather objavio je veliku prognozu za nadolazeće ljeto za cijelu Europu. Kako najavljuju, većem dijelu Europe prijete opasni toplinski valovi, dok jugoistočnu Europu i Balkan očekuju jake oluje.

"Dugoročna razdoblja suše poljoprivrednicima će uzrokovati probleme, a sušno se vrijeme očekuje diljem kontinenta", piše AccuWeather u svojoj prognozi.

Jake oluje na Balkanu, ali i paklene vrućine
Dok će veći dio Europe biti pod udarom sušnog vremena i opasnih toplinskih valova, većem dijelu Balkana prijete učestale jake grmljavinske oluje. To vrijedi posebno za područje Dalmacije, ali i južne dijelove kopnene Hrvatske. Sjevernom Jadranu, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji prijete dulja razdoblja velikih vrućina i toplinski valovi, prenosi Index.hr

"Iako dijelovi Balkana neće biti imuni na toplinske valove, ekstremna vrućina bit će ograničena", piše AccuWeather.

Opasne oluje prijetit će području od Grčke do Srbije, Rumunjske i Bugarske, ali i dijelovima Jadrana.

"Ove će oluje donijeti velik broj munja, bujične poplave i orkanske vjetrove te tuču", upozoravaju meteorolozi. "Najjače oluje mogle bi dovesti i do stvaranja tornada", dodaju.

Ovakve jake oluje očekuju se najviše tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati. "Najveću opasnost donijet će orkanski vjetrovi, tuča i bujične poplave", zaključuje se u prognozi za Balkan.

Opasne vrućine od Španjolske sve do središnje Europe
Ljeto će u Europi svakako obilježiti dugotrajni toplinski valovi koji će zahvatiti područja od Portugala i Španjolske pa sve do Poljske i Mađarske. Toplina će početi već u lipnju u Španjolskoj i Portugalu, a kasnije će se širiti na sjever i istok kontinenta.

Vrućine će biti dugotrajnije nego prošlog ljeta, kada su u dijelovima Portugala, Belgije, Nizozemske, Njemačke i Skandinavije zabilježene rekordne temperature, ali su uglavnom trajale samo tjedan dana.

Čak i kada najintenzivniji toplinski valovi popuste, uslijedit će samo kratko razdoblje prosječnih temperatura prije nego što se ponovno popnu na opasne razine.

Temperature veće od 38 stupnjeva očekuju se od sjeverne Francuske, Belgije i Nizozemske pa sve do Poljske, Slovačke i Mađarske.

"Temperature će u dijelovima južne i istočne Francuske od srpnja do početka kolovoza ići preko 40 Celzijevih stupnjeva", izjavio je meteorolog Tiluer Roys.

Dijelove Španjolske i Portugala očekuju toplinski valovi koji će trajati danima, a temperature će biti više od 43 Celzijeva stupnja. Uz to, noći će biti vrlo tople pa stanovnici osvježenje neće osjetiti ni tada.

Požari prijete Španjolskoj, Portugalu i Alpama
Intenzivni toplinski valovi i duga razdoblja suhog vremena tijekom ljeta donijet će i veliku opasnost od požara u većem dijelu zapadne i srednje Europe.

Područja s najvećim rizikom bit će ona od sjevernog Portugala do sjeverne Španjolske i od Alpa do Njemačke i Češke.

Vlažna zima i proljeće u većem dijelu zapadne i srednje Europe rezultirat će bujnijom vegetacijom nego prethodnih godina. Međutim, kako će suho vrijeme prevladavati početkom ljeta, tako će i opasnost od požara biti još veća.

Ljeto puno sunca od Velike Britanije do Francuske. Ali prijete suše
Sušna razdoblja dominirat će većim dijelom ljeta diljem Irske, južnih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva i sjeverne Francuske.

Temperature će općenito biti oko ili iznad prosjeka od lipnja do kolovoza. Bit će mogući kratki toplinski valovi, ali neće trajati dulje od tri-četiri dana.

"Tijekom ovih vrućih razdoblja temperature mogu dosegnuti 32 Celzijeva stupnja", prognozira AccuWeather.

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK