Atlas Rabac - putnička agencija

Policija na Krku provela akciju "Krempita". Prijavili su 10 ljudi

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

 

NAKON što je lani zbog utaje poreza u ugostiteljskim objektima u Rijeci i na Krku u prvoj fazi akcije kodnog imena "Krempita" prijavila sedam osoba, primorsko-goranska policija u utorak je objavila da je da je u drugoj fazi te akcije za iste gospodarske zlouporabe osumnjičila deset osoba, koje tereti da su državni proračun oštetile za najmanje 3,5 milijuna kuna.

Policija je osumnjičene kazneno prijavila za utaju poreza ili carine, računalno krivotvorenje i zlouporabu naprava u ugostiteljskim objektima na otoku Krku, a uz njih su za utaju poreza prijavljene i dvije tvrtke sa sjedištem na Krku.

Kaznena djela u ugostiteljstvu

Tijekom druge faze ove akcije kriminalističko istraživanje je provedeno nad devetoricom hrvatskih državljana u dobi od 38 do 69 godina koji su spomenuta kaznena djela od siječnja 2014. do prosinca 2017. počinili kao odgovorne osobe u ugostiteljskim objektima s krčkoga područja.

Kako bi izbjegli plaćanje poreznih obveza oni su, tvrde u policiji, s već izdanih i naplaćenih računa brisali stavke te tako izmijenjene račune s umanjenim iznosima naknadno fiskalizirali i prosljeđivali nadležnom tijelu.

 

I:Index/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK