Atlas Rabac - putnička agencija

Hrvatska sve zanimljivija investicijska destinacija

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Danas počinje 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu.
Privlačenje investicija privatnog sektora te stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti i pozicioniranje Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje. Dva su to cilja u fokusu Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu čije će se 23. izdanje održati od sutra do subote u Vodicama u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Manifestacija se održava pod imenom “Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku”, a okuplja poduzetnike i gospodarstvenike te predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, Vlade, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja. Kao takva je prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, raspravu o aktualnim izazovima, ali i za isticanje mogućnosti unaprjeđenja konkurentnosti Hrvatske. Nju se želi učiniti zemljom koja proizvodi i izvozi, a zadržava ljude, a pritom je tema investiranja prepoznata je kao trajan izazov svakoj politici.

“Poticanje poduzetništva, privlačenje investicija i stvaranje pozitivne ulagačke klime glavni su prioriteti mene kao ministra i jedan od najvažnijih ciljeva ove Vlade”, objasnio je Darko Horvat, ministar gospodarstva poduzetništva i obrta. Savjetovanje, dodaje, daje i priliku poduzetnicima da Vladi daju svoje prijedloge i kažu s kojim se poteškoćama susreću te tako postanu partneri Vladi u stvaranju boljeg i poticajnijeg zakonodavnog okvira i uspješnije budućnosti za sve.

Na savjetovanju će se, tražiti načini kako potaknuti Hrvatsku kao zemlju “4I” - inovacija, investicija, industrije, izvoza.

“Investicije obogaćuju društvo ne samo financijski već i znanjem, različitostima, utjecajima novoga... Hrvatska je potencijalnim investitorima zanimljiva i kao vrata u EU, no tek treba biti otkrivena kao investicijska destinacija i zemlja ogromnih potencijala – poručuju iz Ministarstva. U Vodicama će se govoriti i o razlozima poslovanja u Hrvatskoj, brzorastućoj gaming industriji, a nogometni izbornik Zlatko Dalić govorit će i o sportu kao hrvatskom izvoznom proizvodu. Na panelu “Pitaj Vladu” sudjelovat će ministri Štromar, Ćorić, Horvat, Kuščević, Žalac, glavni državni inspektor Andrija Mikulić te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

 

Izvor:Poslovni.hr/Direkt INFO

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK