Atlas Rabac - putnička agencija

Pogoršana poslovna klima u zemlji u koju najviše odlaze Hrvati

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Poslovna klima u Njemačkoj ponovo je pogoršana u travnju, pokazalo je u srijedu istraživanje ekonomskog instituta Ifo, očitujući sve veću zabrinutost poslovnih čelnika zbog trgovinskih napetosti koje zadaju glavobolju izvoznicima.
Ifov indeks poslovnih očekivanja pao je u travnju za pola boda u odnosu na revidiranu vrijednost u ožujku, kliznuvši na 99,2 boda.

Time je nakon kratkotrajnog oporavka u ožujku ponovo krenuo silaznom putanjom iz prethodnih šest mjeseci.

"Ispario je blagi optimizam iz ožujka u pogledu poslovanja u predstojećim mjesecima", konstatira u priopćenju čelnik instituta Clemens Fuest.

"Aktivnosti u njemačkom gospodarstvu i dalje usporavaju", dodaje Fuest.

Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier prošlog je tjedna izjavio da vlada očekuje rast BDP-a u ovoj godini za 0,5 posto. Prošle je godine gospodarstvo poraslo 1,4 posto.

Vlada je već u siječnju snizila prognozu rasta za ovu godinu s 1,8 na 1,0 posto. Njemačka je ušla u desetu godinu rasta aktivnosti ali je na kraju 2018. za dlaku izbjegla recesiju.

Njemački izvoznici muku muče s oslabljenom inozemnom potražnjom, trgovinskim napetostima koje je generirala politika američkog predsjednika Donalda Trumpa "Amerika na prvom mjestu" a uteg im je i neizvjesnost povezana s izlaskom Britanije iz Europske unije.

S obzirom na teško trgovinsko okruženje očekuje se da će jedini pokretač rasta njemačkog gospodarstva u ovoj i idućoj godini biti snažna domaća potražnja, poduprta rekordnom zaposlenošću, rastom plaća koji potpiruje inflaciju i niskim troškovima zaduživanja.

 

I:Poslovni.hr/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK