Atlas Rabac - putnička agencija

Gotovo polovica njemačkih tvrtki više ne bi ulagala u Hrvatsku: Evo što najviše zamjeraju Vladi

DIREKT INORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Tek je sedam posto tvrtki ocijenilo da je gospodarska slika Hrvatske dobra, a oko 19 posto da očekuju napredak.
Njemačke tvrtke u Hrvatskoj iznimno su nezadovoljne uvjetima poslovanja, a drže i da će ova biti znatno lošija od prošle poslovne godine, piše Večernji list.

Tako pokazuje gospodarsko istraživanje Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, najveće bilateralne gospodarske organizacije u Hrvatskoj, provedeno u veljači ove godine među 150 tvrtki članica Komore te nekima od vodećih tvrtki u Hrvatskoj.

Čak je 61 posto tvrtki gospodarsku situaciju u Hrvatskoj ocijenilo loše, a 70 posto njih drži da Vlada Andreja Plenkovića loše radi svoj posao. Manje od dva posto tvrtki hvali rad Vlade. Zamjeraju Hrvatskoj visoke poreze, nepotrebnu administraciju i korupciju pa je samo 54 posto tvrtki koje rade na domaćem terenu izjavilo da bi ponovno izabralo Hrvatsku kao poslovnu destinaciju. Taj nagli pad zadovoljstva Nijemaca u Hrvatskoj dolazi ove godine vjerojatno i zbog očekivanja usporavanja gospodarstva i još veće razlike između prilike za zaradu u Hrvatskoj i ostalim zemljama regije.

Tek je sedam posto tvrtki ocijenilo da je gospodarska slika Hrvatske dobra, a oko 19 posto da očekuju napredak. Lani je u napredak vjerovalo 33 posto tih tvrtki. Isto kao i s očekivanjem brzog rasta pada i želja za reinvestiranjem pa je tako do lani gotovo 80 posto njemačkih tvrtki u Hrvatskoj željelo ponovno ulagati dok sada očito gledaju na druge mete. Naime, među dvadeset zemalja regije Hrvatska je na osmom mjestu po poželjnosti za ulaganje, piše  Večernji list.


I:Poslovni.hr/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK