Atlas Rabac - putnička agencija

Poznati restoran promijenio gazdu, više nisu vlasništvo splitske obitelji Grašo

DIREKT INFORMATOR/GASTRONOMIJA/2019

 

 

 

 

Restoran "Adriatic", kao i pizzerija "Skipper" na Sustipanu, lokalno poznatiji kao "spiza u Graše", više nisu u vlasništvu te poznate splitske obitelji.

Ugostiteljske objekte s dugom tradicijom, koji su niz godina poslovali u prostorima u vlasništvu državne tvrtke ACI, iznad istoimene marine, od Zorana i Petra Graše preuzeli su Stipe Jeličić i Žarko Dešković, vlasnici kavane i restorana "Bajamonti" na Prokurativama. Gosti se, uvjeravaju nas iz "Bajamontija", ne moraju brinuti.

Promjena je nastupila već početkom siječnja, što je vidljivo i iz sudskog registra, svi su objekti normalno nastavili s radom, a trenutno se uređuje tek terasa pod Sustipanom, kako bi dobila nešto moderniji izgled. Restoran je prije nešto više od 25 godina unajmio i atraktivnoj lokaciji vratio stari sjaj Zoran Grašo, splitski košarkaš iz generacije Skansija, Tvrdića, Šolmana i Jerkova, mlađoj generaciji poznatiji kao otac pjevača Petra Graše.

Obitelj ga je vrlo brzo dovela na poziciju elitnog restorana koji posjećuju poznati iz svijeta sporta, estrade i politike.

– Istina je, "Bajamonti" je preuzeo cijeli ugostiteljski kompleks na sustipanskoj padini, i restoran i pizzeriju. Nastavljamo s dobrom tradicijom i vrhunskim jelima, svakodnevnim obogaćivanjem ponude, gosti su itekako zadovoljni i moram priznati da smo izvrsno popunjeni. Gotovo je već sve rezervirano ovoga proljeća, posebno vikendima, za krštenja, pričesti, krizme... Posla zaista ima, što najbolje svjedoči o zadovoljstvu građana našim radom – potvrdio nam je Ivan Šimunović, voditelj "Bajamontijeva" objekta iznad ACI-jeve marine.

Hoće li se mijenjati i ime restorana, još uvijek nije poznato, no za sada još uvijek nosi već prepoznatljivo ime "Adriatic Grašo", a valja napomenuti da je 2. siječnja ove godine Petar Grašo izbrisan iz registra kao direktor tvrtke "Grašo – Commerce", no on i otac ostaju u suvlasništvu.

Prekrasan pogled na Splitska vrata, Brač i Šoltu, ali i prostrana terasa pizzerije s pogledom na brodove i jarbole, uostalom i na cijeli Split, ostat će, dakle, dostupni građanima uz kvalitetnu hranu i dobru kapljicu, no pitanje koje zanima javnost sigurno je i ono vezano uz gastronomsku karijeru popularnog pjevača Petra.

Osim uz roditelje, kuhati je učio uz svoga kuma, slovenskog chefa Tomaža Kavčiča, vlasnika obiteljskog restorana "Pri Lojzetu" kod Vipave u zaleđu Trsta, koji je od kuhinje u Deželi napravio svjetski brend. Upravo preko njega upoznao je chefove vrhunskih restorana, čak i onih s tri "Michelinove" zvjezdice.

Oči mu je, izjavio je za medije, otvorio vrhunski španjolski kuhar Antonio Grass, koji se oduševio splitskom peškarijom, ali i domaćom janjetinom. Petar je tako u obiteljskom restoranu ponovno brendirao klasičnu dalmatinsku kuhinju, sa svježim namirnicama, a za ljubitelje mesa u ponudu je u pizzeriji, uz vrhunske pizze, uvrstio i originalne sarajevske ćevape, spremljene od junetine i ovčetine.

Gosti su sjajno reagirali, pa se na stol, posebice u ljetnim večernjim satima, znalo i čekati. Ako je vjerovati riječima novog voditelja Šimunovića, dobra gastronomska tradicija će se nastaviti.

 

I:SD/Direkt info

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK