Atlas Rabac - putnička agencija

PIN odlazi u prošlost? Uskoro bi se mogao pojaviti novi, sigurniji način plaćanja

 

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Banka testira kreditnu karticu s ugrađenim skenerom otisaka.
U 2019. već postoji mnogo načina za kupnju: dodirom telefona, unosom PIN-a ili potpisivanjem računa, no uskoro bi se mogla pojaviti nova mogućnost, prenio je portal Futurism.

Uskoro bi moglo doći do novog načina plaćanja. Tvrtka za digitalnu sigurnost u Nizozemskoj Gemalto radi na debitnoj kartici koja može osigurati sigurnu kupnju putem ugrađenog biometrijskog skenera za otiske prstiju.

Stavite palac preko skenera na kartici, dodirnite ga na bilo kojem terminalu na kojem se omogućuje takvo plaćanje i transakcija će normalno proći.

Futuristički platni sustav uskoro će se testirati u stvarnom svijetu: britanska banka Natwest započinje s ispitivanjem sustava idućeg mjeseca kada će 200 klijenata dobiti nove kartice.

Sigurnost kupnje s otiskom

Gemalto tvrdi da vaši podaci o otisku prsta nikada ne napuštaju lokalnu pohranu na samoj kartici, što ih čini manje ranjivim na hakere. Ali niti jedan sustav, biometrijski ili ne, ne može jamčiti da su vaši osobni podaci sigurni - čak se i otisci prstiju mogu krivotvoriti ili ukrasti.

No, u usporedbi s PIN-om - jednostavnim nizom brojeva koji je uparen sa čipom na kartici, složenost jedinstvenog otiska prsta vjerojatno će biti puno sigurnija. Zapravo, Gemalto je odlučio da je sustav dovoljno siguran da je odbacio primjenu maksimalnog limita kupnje, ograničenja koje je uobičajeno kada se kupuje bez PIN-a.

Ostaje za vidjeti hoće li novi sustav zaživjeti, ali skener otiska prsta ugrađen u samu bankovnu karticu elegantan je koncept za budućnost financijske tehnologije.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK