Atlas Rabac - putnička agencija

HT će ponuditi besplatnu alternativu osobnom poštanskom sandučiću

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

 

 

Nova usluga Hrvatskog telekoma funkcionirat će isključivo elektroničkim putem preko specijaliziranog portala.
Hrvatski telekom najavio je u utorak da će uvesti online sandučić koji će biti zamjena za osobno uručivanje ugovora, faktura, računa, sudskih dopisa i drugih dokumenata za koje je važna potvrda primitka.

Nova usluga funkcionirat će isključivo elektroničkim putem preko specijaliziranog portala. U HT-u navode da će se usluga zvati "HT EDI light", da će omogućavati samo primanje službenih i pravno vrijedećih e-dokumenata, ne i njihovo slanje te da će biti besplatna.

Na naš upit, u kompaniji su pojasnili su da će usluga biti jednaka osobnom uručenju putem pošte, jer je riječ o e-dokumentima koji će imati sve valjane digitalne potpise i jer će primatelj unaprijed dati privolu da sve što dobije u svoj sandučić odmah priznaje kao službeno dostavljenu dokumentaciju.

U nešto više od pola godina HT je na svoj sustav razmjene e-dokumentacije, uključujući i e-račun, zvan HT EDI privukao više od tisuću korisnika, tvrde u operateru. Među inima, ističu da imaju i niz većih korisnika iz područja turizma, građevine i računovodstva. Sustav je službeno predstavljen krajem svibnja lani, a krenuo s radom u srpnju. Jerko Dumanić, direktor marketinga za poslovne korisnike HT-a kaže da je on u cijelosti prešao na taj sustav te da ga sad aktivno nudi svim svojim partnerima i korisnicima.

"Taj sustav nam otvara mogućnost da sve svoje račune možemo svim korisnicima, u sve dijelove Hrvatske isporučiti u jednom danu", kaže Dumanić. Dodaje da je glavni poticaj daljnjem širenju usluge obvezna primjena e-računa u javnoj nabavi od 1. srpnja ove godine.

Javna nabava teška je 44 milijarde kuna. Dodatan poticaj su uštede koje se mogu ostvariti time što se 170 milijuna računa godišnje u Hrvatskoj, sada može slati online putem. Iako HT ima živu konkurenciju u ovom području, Dumanić ističe da je ključ u kompatibilnosti.

"Naš sustav je kompatibilan sa svim rješenjima na tržištu i očekujemo daljnji rast, jer razmjena računa elektronički je tek prvi korak prema razmjeni svih dokumenata elektroničkim putem", zaključuje Dumanić.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK