Atlas Rabac - putnička agencija

Ne biste nikada pogodili: Ovo je zemlja s najvećim potencijalnim skokom broja milijunaša

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

 

To je pokazalo novo istraživanje tvrtke za istraživanje bogatstva Wealth-X.
Gospodarske sile poput SAD-a, Kine i Japana možda su zemlje s najvećim udjelom svjetskog bogatstva, no kada je riječ o nastanku novih milijunaša prilike za to javljaju se na nekim iznenađujućim prostorima.

To je pokazalo novo istraživanje tvrtke za istraživanje bogatstva Wealth-X, koje je utvrdilo da su zemlje na putu najsnažnijeg rasta broja imućnih osoba one u nastajanju na području Afrike, Azije i Europe.

Najnovija studija, temeljena na istraživanju provedenom na više od 540 tisuća imućnih pojedinaca, onih s neto bogatstvom od 1 do 30 milijuna dolara, donosi prognoze za rast globalnog bogatsva u idućih pet godina. U obzir je pritom uzela sadašnje razine bogatstva, procjene rasta stanovništva i predviđene buduće prilike za ulaganja.

Studija je tako pokazala da je sjevernoafrička zemlja Nigerija u samom vrhu i na putu da ostvari rast broja imućnih osoba po godišnjoj stopi od čak 16,3 posto do 2023. godine. Slijede Egipat s 12,5-postotnim rastom i Bangladeš s 11,4-postotnim rastom.

U izvješću se ukazuje na trend koji je zajednički među procjenama rasta, a to je da manje razvijene zemlje s nižom početnom bazom – u ovom slučaju visine bogatstva - bilježe veći relativni rast.

Sigurno bi daleko teže bilo gigantima poput SAD-a i Kine, s respektabilnih 8,7 milijuna odnosno 1,9 milijuna milijunaša, da ostvare iste stope rasta, premda se Kini predviđa impresivan rast od 9,8 posto. No, istraživanje je otkrilo i neke netipične zanimljive primjere.

Iznenađenje su Poljska i Kenija, ističe se u studiji, a kao razlog navode to što te zemlje ne pripadaju tradicionalnim skupinama vodećih gospodarstava u nastajanju poput onih iz skupine BRICS -Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička republika - te MINT - Meksiko, Indonezija, Nigerija i Turska.

Pojedinačni razlozi za rast broja milijunaša bitno se razlikuju među zemljama.

Zemlje bogate sirovinama poput Nigerije i Egipta mogu vjerojatno većinu akumuliranog bogatstva pripisati izvozu energije, navela je tvrtka Wealth-X u zasebnom istraživanju iz 2018.

Bangladeš - koji bilježi najbrži rast ultra bogate populacije, s netom vrijednim bogatstvom od preko 30 milijuna dolara, u proteklih pet godina - svoj uspjeh zahvaljuje brzoj urbanizaciji i pojačanim infrastrukturnim ulaganjima.

Vijetnam, Indija, Filipini i Kenija ostale su zemlje koje su također osjetile pozitivne efekte većih strukturnih ulaganja, a Ukrajina i Poljska mogu većinu rasta u novije vrijeme pripisati skoku u tamošnjim tehnološkim sektorima.

Kina, rasadnik novog bogatstva, nastavlja imati koristi od sveobuhvatnih vladinih gospodarskih programa. Tom azijskom divu predviđa se da će u idućih pet godina biti matična zemlja za 32 od 40 najimućnijih gradova u svijetu.

 I:Poslovni/Dikekt Info

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK