Atlas Rabac - putnička agencija

Počeli s jednim strojem, sada žele postati centar visoke tehnologije

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

 

 

Jedina prava konkurencija nam je uvoz, jer u RH ne postoji nijedan proizvođač takve opreme, kaže Čupić.
Krajem prošle godine obilježeno je 30 godina rada tvrtke IMG Zagreb, jedinog specijaliziranog proizvođača i servisera zapornih armatura te proizvođača proizvoda od nehrđajućeg čelika i drugih materijala za naftnu, plinsku, petrokemijsku, farmaceutsku i prehrambenu industriju.

IMG je nastao 1988. godine kao privatna tvrtka specijalizirana za proizvodnju i servis cijevnih armatura, visokotlačnih ventila, blokova, cijevnih spojnica i raznih drugih proizvoda od nehrđajućih čelika, a prema potrebi i drugih materijala za petrokemijsku, farmaceutsku i prehrambenu industriju. Na početku su imali svega dvoje zaposlenih, točnije bili su to otac i sin Čupić i imali su samo jedan stroj, a danas svoje aktivnosti dijele na proizvodne i servisne kojima upravlja inženjerski odjel tvrtke.

Ina - prvi veliki klijent
"Kad smo nabavili drugi stroj, te davne 1992. godine, dobili smo i prvu veliku narudžbu iz Ine za crpilište plina i od tada je i započeo uspon tvrtke. Tada smo imali tri zaposlena radnika i prvi veliki posao odradili smo s njima, a ubrzo smo se popeli na šest te kasnije devet zaposlenih. Zahvaljujući uspješno izvedenim poslovima, počela smo poslovati i s drugim partnerima iz naftne i petrokemijske industrije kao što su Siemens, Plinacro, Podzemno skladište plina, Crosco naftni servisi, Pliva, Janaf, Petrokemija Kutina", kaže Joško Čupić, vlasnik IMG-a Zagreb.

Do 2010., prisjeća se, narastao je i broj kupljenih strojeva, a broj zaposlenih na 28 dok danas posjeduju 26 strojeva i zapošljavaju 42 djelatnika. "Naša jedina prava konkurencija je uvoz, jer u Hrvatskoj, osim nas, zapravo ne postoji nijedan proizvođač takve opreme", kaže Čupić. Stručnost i usku specijaliziranost tvrtke IMG Zagreb prepoznali su, veli, partneri na inozemnim tržištima.

IMG Zagreb uspješno posluje na tržištu zemalja bivše Jugoslavije, Francuske, Njemačke, Bjelorusije i SAD-a, gdje je zagrebački IMG u nekoliko navrata isporučio visokotlačne manometarske ventile, dok najveći promet na inozemnom tržištu tvrtka IMG Zagreb ostvaruje na području Francuske. "U Americi radimo s Alternate Energy Systems, Inc, za koje smo već u nekoliko navrata isporučivali visokotlačne manometarske ventile. Najveći promet ostvarujemo na području Francuske za partnera Siemens SAS, za kojeg smo u posljednje tri godine isporučili robe i ukupno ostvarili promet od 561.000,00 EUR-a, što u prosjeku godišnje iznosi cca 187.000,00 EUR-a.

Noviji je podatak da nas je isti partner zbog zadovoljstva poslovanja s nama preporučio svojim partnerima na području Njemačke, tako da smo već i zaprimili upite i sada radimo na dobivanju posla", pohvalio se Čupić.Kako kaže, dugoročni cilj tvrtke je jačanje hrvatskog brenda proizvodnje na području cijevnih armatura i proizvoda od nehrđajućeg čelika.

Nova tržišta
"Usavršavanje proizvodnje, proizvodnog postrojenja te zapošljavanje novih djelatnika, sve su aktivnosti koje poduzimamo u svrhu konačne kvalitete i količine proizvoda što za cilj ima proširenje tržišta. Kontinuirano planiramo širiti proizvodni i prodajni program te otvarati nova tržišta. Cilj nam je postati vodeći hrvatski centar visoke tehnologije, specijaliziran za područje razvoja, proizvodnje i prodaje opreme za naftnu, plinsku, kemijsku, energetsku i farmaceutsku industriju", poručuje Čupić.

 

 

I:Posloovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK