Atlas Rabac - putnička agencija

Najuspješnija formula za željenu težinu je čista matematika

DIREKT INFORMATOR/ZDRAVLJE/2019

 

 

 

 

 

 

Mršavljenje ili debljanje zapravo su čista matematika: ako uneseš više kalorija nego što ih potrošiš, dobit ćeš "višak" - na trbuhu, stražnjici, nogama ili svugdje po malo. Ako, pak, u toku dana uneseš manje kalorija nego što ih potrošiš, polako ali sigurno višak će se (o)topiti.

U tome može pomoći i neka hrana: postoje namirnice koje pomažu da se "masnoća topi", odnosno da se kalorije brže troše.

Uz raznovrsnu prehranu sa zastupljenim namirnicama koje "izgaraju kalorije", te u kombinaciji s fizičkom aktivnošću, nema formule koja je uspješnija u postizanju željene težime.

O kojim je namirnicama riječ?

Orašasti plodovi. Vrlo su hranjivi, bogati proteinima i "dobrim" mastima. Par badema ili oraha otklanja osjećaj gladi. Uključivanje orašastih plodova u zdravu, izbalansiranu prehranu ne utječe na dobivanje na težini - može samo pomoći da je se izgubi.

Plava riba. Sadrži omega 3 masne kiseline, osobito losos. Plava riba bogata je bjelančevinama koje daju osjećaj sitosti i važan su "alat" za mršavljenje,piše Slobodna Dalmacija.

Jogurt. Najbolji je najobičniji jogurt. Sadrži vitamine, minerale, probiotike, različite vrste proteina (kazein, sirutka). Koristan je za kontrolu apetita, suzbijanje osjećaja gladi i smanjenje ukupnog unosa hrane.

Grašak. I on ima velike količine vitamina, minerala te vlakana. Sadrži složene ugljikohidrate koji su dobar izvor energije.
Jaja. Opet: i ova namirnica u svom sastavu ima visok udio vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari važnih za zdravlje. Imaju i visok udio kolesterola, ali zapravo nema dokaza da konzumiranje kolesterola uzrokuje visoki kolesterol u tijelu.

Ljute (chili) papričice. Sadrže kapsaicin, koji može biti od koristi pri mršavljenju, odnosno može povećati sagorijevanje masti i smanjiti apetit, što vodi ka gubitku težine.

Kokosovo ulje. Sadrži visoku razinu srednjelančanih masnih kiselina, specifičnu vrstu masti koja može imati niz zdravstvenih koristi. Mnogi znanstvenici vjeruju da srednjelančane masne kiseline mogu povećati potrošnju energije i smanjiti zalihe masnoća.

Zeleni čaj. Koristan je izvor antioksidansa i može imati nekoliko zdravstvenih prednosti od kojih jedna uključuje gubitak težine. Svojevremeni pregled radova o tome pokazao je da gubitak težine nije velik, ali je na njega ukazalo nekoliko različitih studija, piše Slobodna Dalmacija.

 

I:SD/Direkt Info

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK