Atlas Rabac - putnička agencija

Talijanski sud u četvrtak je presudio da je Roberto Romeo dobio tumor na mozgu

DIREKT INFORMATOR/ZANIMLJIVOSTI/2019

 

 

 

 

Talijanski sud u četvrtak je presudio da je Roberto Romeo dobio tumor na mozgu zbog korištenja službenog mobitela te odredio da će zbog toga dobivati mjesečnu naknadu od tvrtke za koju radi.

Ovo je prva presuda u svijetu koja je povezala korištenje mobitela i razvoj tumora, zbog čega su je mediji već nazvali povijesnom.

Romeo je dobio mobitel od Telecoma Italije i svakodnevno ga koristio po tri sata tijekom 15 godina. Tijekom vremena dobio je dobroćudni tumor i izgubio sluh na jedno uho.

Sud u sjevernotalijanskom gradu Ivreu odlučio je da mu Telecom mora plaćati godišnju naknadu u iznosu od 7000 eura. Romeovi odvjetnici kažu kako je na presudu vjerojatno utjecalo to što sud nije prihvaćao studije o korištenju mobitela koje su financirale telekomunikacijske tvrtke kao dokaz.

Objašnjenje presude bit će objavljeno sljedećeg tjedna.

„Sat vremena korištenja mobitela na dan smatra se intenzivnim, a ja sam išao debelo preko toga. Nisam protiv mobitela, ali trebalo bi voditi više računa o sigurnosti“, rekao je Romeo, koji nije tužio Telecom Italia, već državnu tvrtku za socijalno osiguranje u kojoj još uvijek radi.

Njegov odvjetnik kaže kako bi se mogle uvesti sigurnosne mjere poput ograničavanja vremena upotrebe mobitela i korištenja slušalica koje smanjuju količinu zračenja.

Agencija za zaštitu potrošača Codacon već je najavila kako će na temelju Romeova slučaja tražiti da na mobitelima u Italiji budu sigurnosna upozorenja poput onih na duhanskim proizvodima te da agencije za zdravstveno i socijalno osiguranje prepoznaju i korištenje mobitela kao zdravstveni rizik.

 

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK