Atlas Rabac - putnička agencija

Slovenski start-upovi prikupili su više od pola milijarde dolara kapitala,

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

 

 

Od 2005. godine do danas, slovenski start-upovi prikupili su više od pola milijarde dolara kapitala, navode u udruzi Silicijevi vrtovi.
U Sloveniji su start-up tvrtke lani uspjele prikupiti rekordnih 140 milijuna dolara kapitala, a trend rasta očekuju i ove godine, nakon što je u prvom kvartalu prikupljeno 40 milijuna dolara.

Većina zasluga za pozitivan trend odnosi se na tvrtke koje su lani prvom javnom ponudom kriptožetona (Initial Coin Offering - ICO) privukle 80 milijuna eura. Najviše investitorskog novca privukao je Origintrail (22 milijuna dolara), dok su po 15 milijuna dolara kapitala dobili start-upovi Layer, Celtra i Tokens, objavila je njihova poslovna udruga "Silicijevi vrtovi".

Većina prikupljenog kapitala još uvijek dolazi iz inozemstva. Tako je 34 milijuna dolara stiglo iz SAD-a, a 11,5 milijuna iz drugih država EU-a, a samo 4 posto iz Slovenije, što osnivači takvih tvrtki tumače strogim i nestimulativnim propisima, zbog čega su prisiljeni 95 posto kapitala investirati u inozemstvu.

Ni nakon više od deset godina djelovanja nije nam uspjelo uvjeriti investitore da dođu u Sloveniju i na račun neke slovenske start-up tvrtke prenesu milijun ili pet milijuna eura koliko je potrebno da takvo poduzeće naraste do srednje razine, kažu u slovenskoj start-up asocijaciji. Tvrde da to na određeni način pokazuje kako investitori imaju povjerenja u slovenske poduzetnike, ali ne i u državu i "neelastični" poslovni okoliš, što treba mijenjati.

Od 2005. godine do danas, slovenski start-upovi prikupili su više od pola milijarde dolara kapitala, navode u udruzi Silicijevi vrtovi.


Izvor:Poslovni.hr/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK