Atlas Rabac - putnička agencija

Posao u Njemačkoj prilika za stotine tisuća ljudi, a ovo su uvjeti koje morate ispuniti

DIREKT INFORMATOR/Zanimljivosti/2018

 

 

 

 

Radičević ističe da aktualna njemačka vlast želi izgraditi sustav prema kom će uvoziti radnike.

Novi njemački zakon o zapošljavanju, koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2020. godine, trebao bi omogućiti zapošljavanje stotine tisuća radnika s Balkana, ali postoji niz uvjeta, prenosi N1.

Dugogodišnji dopisnik srbijanskih medija iz Njemačke Nenad Radičević za RTS je rekao da su mediji prenijeli da se time ukidaju radne vize, ukazavši da to nije baš tako jednostavno. Taj bi zakon, smatra Radičević, trebao zanatlijama omogućiti zaposlenje.

"Postojat će mogućnost, ukoliko imate kvalifikacija, da dođete u Njemačku na šest mjeseci i za to vrijeme tražite posao, ali morate imati sredstva na računu ili garancije rođaka da će vas uzdržavati za to vrijeme. Nećete smjeti radite nešto drugo van svoje profesije", rekao je Radičević.

Dodao je i da oni koji dolaze u Njemačku moraju znati njemački jezik, a nivo znanja jezika mora biti u skladu s poslom kojim se bave.

Radičević ističe da aktualna njemačka vlast želi izgraditi sustav prema kom će uvoziti radnike. Govoreći o zaradama, navodi primjer medicinskih sestara, koje u Njemačkoj mogu zaraditi 2.000 do 2.500 eura bruto, u što su uračunati i prekovremeni sati, rad noću i ostali dodaci. 

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK