Atlas Rabac - putnička agencija

U Istri policiji prijavljeno 11 lažnih nagradnih igara na Facebooku

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

 


Pulska je policija tijekom studenoga zaprimila četiri prijave građana o lažnim nagradnim igrama putem društvene mreže Facebook, dok je na području cijele Policijske uprave istarske do sada evidentirano jedanaest takvih prijava.

Naime, nepoznati počinitelji na Facebooku otvaraju lažne stranice trgovačkih centara, banaka i drugih poslovnih subjekata te objavljuju razne nagradne igre. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je stranicu označiti sa ''sviđa mi se/like'', podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre zaprimaju poruku kako su sretni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice te svoje osobne podatke.

Policijska uprava istarska upozorava građane kako je riječ o obliku prijevare te da je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe. Pozivaju se građani da budu oprezni sa svojim osobnim podacima te da ih ne prosljeđuju nepoznatim osobama, osobito putem interneta. Građanima se preporuča da prije bilo kakve dostave ili otkrivanja svojih osobnih podataka, provjere vjerodostojnost onoga tko traži podatke te da sve sumnjive događaje prijave policiji na broj 192.

(iPress)Direkt informator

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK