Atlas Rabac - putnička agencija

Besplatan WiFi uskoro u svim vozilima: Evo kako radi ZET-ov bežični internet

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

Veza isprva funkcionira besprijekorno, a Facebook, YouTube, Viber, Instagram i web-portali reagiraju trenutačno.
U petak je 60 niskopodnih tramvaja i 58 autobusa ZET-a dobilo besplatni bežični internet, a u sljedeća od tri do četiri mjeseca besplatno surfanje trebalo bi biti moguće i u ostalim niskopodnim tramvajima te u 213 autobusa.

Na liniji broj 6, od Trga bana Josipa Jelačića do okretišta na Črnomercu i natrag, ekipa Večernjeg lista isprobala je kako radi ZET-ov bežični internet. I dok isprva veza radi odlično, dulje korištenje dokazuje da surfanje izgleda poput vožnje pokvarenog automobila – krene, malo stane, opet krene i na kraju – “umre”.

Čekanje na tramvaj koji ima besplatan WiFi trajalo je samo nekoliko minuta jer je velika većina niskopodnih tramvaja opremljena tom opcijom. Samo spajanje na ZET-ov WiFi internet brzo je i jednostavno. Potrebno je, naime, samo stisnuti tipku spajanja na mrežu na iPhoneu ili Android pametnom telefonu, nakon čega sustav mobitela internet automatski preusmjerava na server ZET-a. Jedan klik prstom i veza je uspostavljena, uz upozorenje da se nakon pola sata korištenja potrebno spojiti iznova da bi se surfanje bezbrižno nastavilo.

Veza isprva funkcionira besprijekorno, a Facebook, YouTube, Viber, Instagram i web-portali reagiraju trenutačno. No, sreća i bezbrižno surfanje traju samo petnaestak minuta jer tada počinju prvi problemi. Video na Instagramu, naime, počne zapinjati sekundu, dvije, pa tri, a pregledniku na društvenim mrežama treba malo dulje nego inače da se osvježi. Nakon toga kvaliteta veze nastavlja padati, a kad prođe pola sata, kad se potrebno ponovno spojiti, otvaranje portala traje i do pola minute, dok se videi na YouTubeu jedva učitavaju.

Ponovno spajanje nakon pola sata postaje izazov sam po sebi jer je bežični signal toliko loš da telefon jedva prepoznaje ZET-ovu mrežu. Konačno spajanje ne pomaže jer je internet dotad već postao potpuno neupotrebljiv, piše Večernji list.

 

I:Poslovni/Direkt Informator

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK