Atlas Rabac - putnička agencija

Za ribarstvo i akvakulturu otvoreno 5 novih natječaja vrijednih 274 milijuna kuna

 

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2018

 

 

 

Otvoreno je 5 novih natječaja iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo vrijednih više od 274 milijuna kuna namijenjenih sektoru ribarstva i akvakulture, izvještava Ministarstvo poljoprivrede.

– Na prethodnim natječajima za poticanje resursno učinkovitog, inovativnog i konkurentnog ribarstva i akvakulture do sada smo odobrili gotovo 170 milijuna kuna. Tim su sredstvima naši ribari poboljšali uvjete rada na plovilima, povećali energetsku učinkovitost plovila, zaštitu okoliša podigli na višu razinu, a uzgajivači modernizirali uzgajališta ribe i školjaka. Znamo kakve učinke na izvoz i gospodarstvo posljednjih godina ima naša akvakultura, a sredstva Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo omogućila su financiranje inovacija, uvođenje novih tehnologija u akvakulturi i primjenu znanja o očuvanju resursa. Ovakvim ulaganjima ulažemo u održivo ribarstvo budućnosti i boljitak sektora ribarstva i akvakulture u cjelini – izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Za Poticanje okolišno održivog, resursno učinkovitog, inovativnog, konkurentnog i na znanju utemeljenog ribarstva objavljena su tri natječaja koja su otvorena do 15. veljače 2019. godine i to:

1.) Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.8. „Zaštita zdravlja i sigurnost“:
Potpora se dodjeljuje za ulaganja u ribarska plovila s ciljem poboljšanja njihovih sigurnosnih, zdravstvenih, higijenskih i radnih uvjeta.

Sredstva javne potpore za sufinanciranje na temelju ovoga Natječaja iznose ukupno 8.153.840,00 eura. Potpora se dodjeljuje po ribarskom plovilu, a najviši iznos koji se može ostvariti po plovilu u okviru ovoga Natječaja je 400.000,00 kuna.

2.) Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.20. „Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena“:
Potpora se dodjeljuje za ulaganja i aktivnosti u svrhu ublažavanja učinaka klimatskih promjena i poboljšanja energetske učinkovitosti ribarskih plovila.

Sredstva javne potpore za sufinanciranje na temelju ovoga Natječaja iznose ukupno 2.557.300,00 eura. Potpora se dodjeljuje po ribarskom plovilu, a najviši iznos koji se može ostvariti po plovilu u okviru ovoga Natječaja je 200.000,00 kuna.

 

I:Morski.hr

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK