Atlas Rabac - putnička agencija

Dogodine će se tvrtke moći osnivati puno lakše, i to online!

Dogodine će se tvrtke moći osnivati puno lakše, i to online!


Direkt Informator zanimljivosti 2018 
Dogodine će se tvrtke moći osnivati puno lakše, i to online!

Od iduće godine očekuje se da bi pokretanje poslovanja u Hrvatskoj moglo biti mnogojednostavnije, brže i lakše. Na završnoj konferenciji projekta Svjetske banke,
Europske komisije i hrvatskih partnera najavljeno je kako je u planu postaviti digitalnu platformukoja će objediniti različite procese i institucije putem kojih se trenutno osnivaju tvrtke.

Radi se o projektu "Postavljanje temelja za moderni sustav pokretanja poslovanja u Hrvatskoj", koji se u zadnjih godinu i pol dana provodio kroz suradnju Svjetske banke i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a uz podršku Europske komisije i niza hrvatskih institucija u kojima se obavljaju procesi za pokretanje posla i registraciju tvrtki, uključujući i FINA-u, koja je zadužena i za provođenje projekta, vođenje i održavanje novog digitalnog sustava.

Platforma će uključivati i web-stranice te aplikaciju putem kojih će budući poduzetnici na jednom mjestu lakše i jednostavnije pronaći sve informacije za pokretanje posla. Svejedno, to ne znači ukidanje dosadašnjih institucija i agencija koje se time bave, već će samo olakšati cjelokupan proces. Pristup platformi bit će besplatan, no i dalje će biti potrebno platiti pojedine troškove poput, primjerice, onih za javnog bilježnika.

Svrha projekta je poticanje bolje poslovne klime i poduzetništva u Hrvatskoj, ali i pojednostavljenje pokretanja poslovanja, koje je trenutno u nadležnosti nekoliko institucija te je potrebno proći osam koraka kako biste osnovali poduzeće ili obrt. Kroz aplikaciju bi proces registracije tvrtke bio uvelike ubrzan i olakšan, a nastoji se cijeli proces svesti na samo dva koraka. Do kraja godine potrebno je još stvoriti tehničke preduvjete za povezivanje različitih registara kako bi iduće godine platforma bila u funkciji.

(I:Direkt Informator/ poslovni.hr)
Facebook

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK