• Direkt Informator 2018

U Legradu se prodaju kuće za jednu kunu

Kada je prije četiri godine općina Legrad naslijedila dvadesetak kuća i zemljišta, pokrenuli su njihovu prodaju za samo jednu kunu.

 U to vrijeme bila je niska stopa nataliteta i povećan odlazak mladih iz te općine. Zbog slabog interesa odlučili su obnoviti natječaj s povoljnijim uvjetima.

Zdravko Mihoković iz Legrada među prvima je iskoristio priliku i kupio općinsku kuću. Postupno je ulagao u njezinu obnovu i danas uživa u uređenju okućnice. 

Što je bila starija kuća i onda sam prepoznao priliku i kupio sam tu kuću, renovirao ju, i tako živim. Još sam i oca tu preselio da ne mora plaćati stanarinu", kaže.

Mještani podržavaju ideju jer i sami vide kako im kuće u susjedstvu propadaju.

Općina Legrad bilježi najmanju stopu nezaposlenosti u Koprivničko-križevačkoj županiji iako većina radi u gradovima u okolici.

 Osigurani su svi preduvjeti za normalan život i osnivanje obitelji. Nova škola, novi vrtić, liječnik, ljekarna, banka.  

Prodajom naslijeđene imovine rasteretio bi se općinski proračun i popravila demografska slika. 

"Što se tiče uvjeta i kriterija za doseljavanje prednost imaju naravno stanovnici općine Legrad koji nemaju riješeno stambeno pitanje

 al pozivamo i sve ostale mlade parove koji žele doći na ovo područje i koji žele pronaći svoj dom da se jave na natječaj", ističe Ivan Gerendaj.

Raspisivanje natječaja očekuje se početkom jeseni. Svi zainteresirani, 

za dodatne se informacije već sada mogu raspitati u uredu načelnika općine.

Izvor:HRT