Rižoto od sipe na jadranski...

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2021
Ako sami čistite sipe, pažljivo odvijte vrećicu s crnilom koje je važno za dobar i ukusan rižoto.
Crnilo možete kupiti pakirano u vrećicama.
500 g očišćenih sipa
Crnilo sipe
60 ml maslinova ulja
1 luk (100 g)
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 Temeljac za riblja jela
250 g Arborio riže Zlato polje
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica nasjeckanog peršina
sir ribanac
1. U 500 ml vode stavite temeljac i zagrijte do vrenja.
2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani luk i popecite do zlatne boje.
3. Dodajte protisnuti češnjak i narezane sipe. Pirjajte uz miješanje 10 minuta.
4. Zatim ulijte vino, dodajte crnilo i rižu. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje temeljcem.
5. Po potrebi posolite, popaprite i dodajte toplu vodu. Rižoto je gotov kad riža bude kuhana (ali ne raskuhana).
6. Rižoto poslužite topli posut naribanim sirom (parmezanom) i ukrasite nasjeckanim peršinom ili cvjetovima lavande.
Savjet: Ako sami čistite sipe, pažljivo odvijte vrećicu s crnilom koje je
važno za dobar i ukusan rižoto. Crnilo možete kupiti pakirano u vrećicama.
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
2021@Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator
Izvor: Coolinarka.com