Atlas Rabac - putnička agencija

Može li se pristojno živjeti od najma putem jedne od najpoznatijih booking platformi?

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2020

 

 

 

Iznajmljivanje apartmana

Može li se pristojno živjeti od najma putem jedne od najpoznatijih booking platformi?
Može li se pristojno živjeti od turizma, točnije iznajmljivanja apartmana? Ako je suditi prema 40-godišnjem bivšem informatičaru koji je svoja dva stana odlučio staviti na poznatu booking stranica Airbnb, čini se da može. Naime, Aron MacDaniel s Havaja 2013. godine odlučio je jedan od svojih stanova staviti na ovu platformu, a sve kako bi podebljao svoj kućni budžet. Iako je u stvari u početku želio zaraditi dovoljno novaca za plaćanje kredita, ispostavilo se da mu njegov mali stan mjesečno donosi 1.500 dolara.

 

Kako inavodi CNBC  MacDaniel je od svog novog biznisa počeo zarađivati i više od očekivanog. Tako je u 2016. godini uprihodio više od 124.000 dolara, dok se 2017. taj iznos premašio 138.000 dolara.

- Moram priznati da me na kraju iznenadilo koliko mogu zaraditi od turizma – istaknuo je.

MacDaniel je danas vlasnik turističke agencije putem koje vodi brigu o gotovo svim turističkim objektima u svojoj okolini.

Kakva je situacija u Hrvatskoj?
Za usporedbu smo uzeli dva najveća grada u Hrvatskoj, Zagreb i Split u kojima smo pronašli slične apartmane u samom centru grada i usporedili zaradu na mjesečnoj bazi prema trenutnoj popunjenosti.

Zagreb

U studio apartmanu u centru grada jedna noć za dvije osobe u kolovozu iznosi 565 kuna. Prema kalendaru na Airbnb-u vidljivo je da je u tom mjesecu u ovom apartmanu ostalo svega pet slobodnih dana. To bi značilo da će po trenutnoj popunjenosti vlasnik ovog apartmana u kolovozu ostvariti zaradu od oko 13.560 kuna, što je više od najveće prosječne plaće u Zagrebu koja prema zadnjim podacima iznosi 12.443 kune.

Split

Studio apartman u centru grada, gdje jedna noć za dvije osobe u kolovozu košta 859 kuna. U apartmanu je prema kalendaru za taj mjesec ostalo svega tri slobodna dana. To bi značilo da će vlasnik ovog splitskog apartmana samo u kolovozu zaraditi oko 24.052 kune.

 2020Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

I:Jutarnji/Direkt INFO

foto:facebook

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK