Škampi na buzaru

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2020
Škampi na buzaru
Sastojci:
1 kg svježih škampi
2 dl maslinovog ulja
10 kom zelenih konzerviranih maslina
7 češnja češnjaka
2 žlice pirea od rajčice
0,5 dl bijelog vina
1 vezica peršina
prstohvat soli i papra
Priprava:
Na maslinovom ulju samo nakratko popržite sitno sjeckani češnjak i pola količine peršina i dodajte dobro oprane škampe u tekućoj vodi, te ih zalijte vinom i vodom i poklopljeno kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.
Nakon toga, dodajte pire od rajčice, papar i sol prema potrebi i nastavite kuhati bez poklopca, još 10 minuta, kako bi tekućina ishlapila i ostao gust umak. Kada je jelo gotovo, dodajte sitno sjeckane masline bez koštica i ostatke sitno sjeckanog peršina i dobro promiješajte, te poslužite toplo.
2020@Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator
I:Maslinar.hr/Direkt INFO
foto:Maslinar/arhiva/