Dagnje u ulju i vinu za bolje raspoloženje

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2020
Dagnje u ulju i vinu
Trebati će Vam:
2 kg dagnji u školjci
0,5 dl bijelog vina
0,5 dl maslinovog ulja
1 glavica češnjaka
1 vezica peršina
2 žlice kapara iz kvasine
prstohvat papra
Priprava:
Dagnje izvana istružite, operite i provjerite jesu li sve svježe (one koje ne potonu u vodi, bacite).
U posebnoj širokoj a plitkoj zdjeli ugrijte maslinovo ulje, dodajte samo nakratko sitno nasjeckani češnjak, zatim dagnje i vino. Poklopite, te ostavite da se pirja oko 10 minuta, uz češće protresanje zdjele. Nakon toga pospite dagnje sitno sjeckanim peršinom i kaparima i poslužite, uz kriške limuna i prepečeni kruh.
Iz časopisa Maslinar dvobroj 58/59, lipanj/kolovoz 2019.
I:Maslinar/Direkt INFO
2019@Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator