Atlas Rabac - putnička agencija

Kriza u 2020 mogla biti gora od one koja je uslijedila nakon velike krize 2008

 

DIREKT iNFORMATOR/PRESS/2020

 

 

Čelnica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva rekla je na telekonferenciji članica grupe G20 da bi svjetska recesija nakon pandemije korona virusa mogla biti gora od one koja je uslijedila nakon velike krize 2008.

Ona je upozorila ministre financija centralnih banaka na to da su projekcije svjetskog rasta negativne za 2020. i rekla da treba očekivati „recesiju koja će biti najmanje onoliko teška koliko je bila za vrijeme svjetske krize, ili možda ako ovo potraje duže i gora“.

Ali očekujemo oporavak 2021.“, naglasila je optimističnije.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i kineski lider Xi Jinping zatražili su održavanje vanrednog sastanka na vrhu G20, objavio je ured francuskog predsjednika.

Održavanje takvog sastanka bilo bi korisno posebno na sanitarnom planu, uz uključivanje WHO-a kako bismo zajedno radili na lijekovima i cjepivu“, kaže se u konferenciji za tisak, te dodaje da bi samit G20 - koji okuplja 20 najmoćnijih svjetskih ekonomija - bio koristan i „na ekonomskom planu“.

Ministri financija i guverneri centralnih banaka 20 najvećih ekonomija svijeta dogovorili su na telekonferenciji da će koordinirati svoje djelovanje u pogledu sve ozbiljnije pandemije korona virusa kako bude potrebno, rekao je američki ministar financija Steven Mnuchin za Fox News.

Rekao da SAD usko surađuje sa zemljama G20, G7, Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Svjetskom bankom u vezi krize.

Izvor: Agencije

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK