Atlas Rabac - putnička agencija

Italija je u kolapsu?

 DIREKT INFORMATOR/POSAO/2020

 

 

U međuvremenu su se  jako pogoršali izgledi za većinu glavnih talijanskih izvoznih tržišta, uključujući Njemačku.Radi virusa korone sve je stalo.

To znači da je zemlja Italija i cijela EU u recesiji.

Italija je nakon financijske krize već zabilježila veliki pad aktivnosti a sada je jedino veliko gospodarstvo svijeta i jedina zemlja EU-a koja ponovo bilježili recesiju.

Premijer Giuseppe Conte u srijedu je rekao da očekuje negativne podatke. U govoru na  skupu u Milanu kazao je da ne očekuje oporavak gospodarstva ove godine.EU komisija će svojim mjerama pomoći i Italiji u pronalaženju izlaska iz krize.

 Vlada usvojila je usvojila mjere za spas gospodarstva opsežnoim planovima za potrošnju kako bi otklonila prijetnju recesije. Mjere koje je donjela trebale smanjiti visoki talijanski dug a uključuje, između ostalog, nove mjere potpore siromašnima i raniji odlazak u mirovinu. Također su smanjeni porezi za samozaposlene.Očekuju se i druge mjere za spas gospodarstva koji je uništen pojavom epidemije virusa korone.

U studenome je statistički ured ISTAT objavio da će proračun u ovoj godini poduprijeti osobnu potrošnju, prognozirajući rast aktivnosti u 2019. za 1,3 posto. U međuvremenu su se pogoršali izgledi za većinu glavnih talijanskih izvoznih tržišta, uključujući Njemačku.

Italija je bilježila i prije najslabiji rast gospodarskih aktivnosti među zemljama eurozone još od osnutka monetarne unije. Tek malobrojni analitičari smatraju da će se stanje popraviti nakon epidemije virusa ubrzano popravljati.

 

 2019@Copiright  All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK