Atlas Rabac - putnička agencija

Sada se pojavljuju tvrtke koje obrtnicima nude registre koji će biti vidljivi u Europskoj uniji

DIREKT INFORMATOR/PRESS/ 2020 

Udruženja obrtnika ponovno upozoravaju na zavaravajuće ponude oglašavanja koje se često nude obrtnicima. Naime, obrtnicima se javljaju tvrtke koje im po visokim cijenama nude da se upišu u kojekakve obrtničke adresare. U početnoj ponudi se često predlaže besplatna registracija, no ipak sitnim slovima stoji kolika je stvarna cijena tih usluga.

 

Ovo nije prvi put da udruženja obrtnika upozoravaju na moguće prijevare jer je priča bila spominjana i 2009. godine. “Podsjećamo da postoji Obrtni registar na stranicama Hrvatske obrtničke komore i on je potpuno besplatan.

 Bilo je priča o ovakvim prijevarama i prije, ali ponovno se javljaju. 

Sada se pojavljuju tvrtke koje obrtnicima nude registre koji će biti vidljivi u Europskoj uniji. To je suludo jer čim je nešto na internetu, vidljivo je u cijelom svijetu”, kažu nam iz Udruženja obrtnika Osijek. U pismu upozorenja obrtnicima stoji i popis tvrtki koje nude sumnjive adresare. Među popisom stranih tvrtki nalazi se i zagrebačka Info-datus. Tu se tvrtku 2009. optuživalo da je te godine, kada se obrtnike pozivalo da u Uredu državne uprave izrade novu obrtnicu koja je bila bez naknade, na adrese tih istih obrtnika slala ponudu da se upišu u “Registar hrvatskih tvrtki”, i to po cijeni od 388 kuna. Obrtnike je to zbunjivalo jer je poziv stizao u isto vrijeme kada i državni. Prema podacima Poslovne Hrvatske, osnivač tvrtke Info-datus je stanoviti Austrijanac Friedrich Annerl, a tvrtka je 2011. prihodovala 60.000 eura. Tvrtka je poslije napisa u medijima 2009. demantirala sve optužbe navodeći kako se iz njihovih poziva obrtnicima da se upišu u “Registar hrvatskih tvrtki” moglo jasno iščitati da je riječ o mogućnosti, a ne o obvezi na koju obrtnici moraju pristati. Iz osječkog udruženja obrtnika spominju još jedan primjer “opasne” tvrtke, a to je tvrtka Poslovni kontakti d.o.o. iz Zagreba, koja za 400 kuna nudi upis u Registar obrta. “Nažalost, prema raspoloživim kontakt-podacima nije ih moguće upitati za detalje ove ponude, a kupce prikupljaju tako da obrtnike naziva operater referent”, stoji u upozorenju. Tvrtka je osnovana prošle godine, a vlasnik je Nikola Kazić, koji je već preko Bika.neta tražio honorarnog zaposlenika od kojeg se očekuje, kako stoji u oglasu, maksimalan angažman u telefonskoj (95 posto) i terenskoj prodaji (pet posto).

I:Uoo/direkt info

foto/facebook

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK