Atlas Rabac - putnička agencija

Nagrađivani bakin recept: Starinski kolač za djecu i bolesnike

Direkt Informator/gastro/2019



Ovaj odličan kolač bogat finim sastojcima dio je baštine zagorskih baka. Sačuvala ga je Marija Martinec i njegovom pripremom oduševila ocjenjivačku komisiju  manifestacije “Babičini kolači 2013.”.


Baka Marija Martinec za svoj “Starinski kolač za djecu i bolesnike” dobila je treću nagradu kulinarskih znalaca, a vi ćete, pripremite li ga, sigurno osvojiti nepca svojih gostiju i ukućana.

Sastojci za tijesto:

1 kg brašna
12 dag maslaca
1 jaje
2 žumanjka
2 dl mlijeka
3 žlice kiselog vrhnja
4 dag kvasa
1 prašak za pecivo
1 žlica domaće svinjske masti
malo šećera
sol
Sastojci za nadjev:

25 dag suhih šljiva
25 dag suhih smokava
25 dag suhih grožđica
12 dag badema
12 dag lješnjaka
12 dag oraha
kora od svježe naranče
kora od svježeg limuna
25 dag šećera
2 dl ruma
Priprema:

Nožem na sitno narežite šljive, smokve, grožđice, bademe, lješnjake, orahe, svježu narančinu koru i svježu limunovu koru. U masu dodajte šećer i rum. Sve dobro promiješajte rukom. Pustite da odstoji 24 sata.

Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji na toplom pola sata. Potom tijesto još jednom promijesite, razvaljajte i stavite da još jednom odstoji.

Na razvaljano tijesto ravnomjerno razmažite nadjev te ga pomoću stolnjaka zarolajte. Prije pečenja kolač premažite mješavinom ½ male žličice ulja i žumanjka. Kalup veličine 30×20 cm u kojem se peče premažite maslacem. Peći 45 minuta na 180 stupnjeva.

 

Izvor:zagreb.info

Miljenko Brezak / Acumen

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK