Atlas Rabac - putnička agencija

Najbolji topli sendviči

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

Najbolji topli sendviči: Recept za kornete od tijesta za pizzu
Korneta od tijesta za pizzu ne možete ispeći previše jer jedu se vrući, hladni, slatki ili slani, sve dok ih ne nestane...

Korneti od tijesta za pizzu pružaju brojne mogućnosti za posluživanje - samo je želja za eksperimentiranjem granica. U ohlađenim kornetima poslužuje se salata, poput francuske ili coleslawa od kupusa, mrkve i vrhnja, ali savršeni su vrući, s rastopljenim sirom i omiljenim dodacima. Iskušati ih možete i u hrabroj kombinaciji čokoladnog namaza, bobičastog voća i šlaga.

Sastojci za pizza-kornete:

10 g svježeg kvasca
1/2 žličice šećera
160 g glatkog brašna
1/2 žličice soli
2 žlice maslinova ulja
Oko 100 ml tople vode

Nadjev:

150 g šunke
150 g mozzarelle
10 maslina bez koštica
150 ml umaka od rajčica

Priprema:

1. Kvasac razmutite u malo tople vode pa dodajte šećer i ostavite da se aktivira.

2. Brašnu dodajte sol, dignuti kvasac, ulje te dodajući tople vode prema potrebi umijesite tijesto i ostavite ga na toplom dok se ne udvostruči.

3. Potom razvaljajte loptu tijesta na pobrašnjenoj podlozi da dobijete krug koji potom razrežite u oblik križa da dobijete četiri jednaka dijela.

4. Kornete za sladoled ili kalupe koji mogu u pećnicu omotajte aluminijskom folijom pa zatim tijestom. Kornete od tijesta pecite 12-15 minuta na 180 °C pa izvadite foliju.

5. Kad se malo ohlade, unutrašnjost premažite umakom od rajčica pa dodajte naribanu mozzarellu, narezanu šunku i sjeckane masline te pecite dok se sir ne otopi.

Kako oblikovati tijesto možete pogledati u videu.

 

Izvor:

 

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK