Atlas Rabac - putnička agencija

Jednostavan trik za savršeno kremast umak od gljiva

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

Jednostavan trik za savršeno kremast umak od gljiva
Umjesto klasičnog vrhnja za kuhanje odaberite masnije i kremastije vrhnje za šlag koje će lijepo povezati sastojke...

 

Pileća prsa, kotleti ili junetina na naglo, narezana na trakice, odlično se nadopunjuju s finim i aromatičnim umakom od šampinjona. Među sastojcima koji daju finu aromu zasigurno su povrtni ili mesni temeljac te bijelo vino ili konjak, a kako bi bio superkremast, uobičajeno vrhnje za kuhanje zamijenite nezaslađenim vrhnjem za šlag koje će pružiti potrebnu gustoću.

Sastojci za piletinu s gljivama:

2 pileća filea
1 žlica senfa
3 žlice maslaca
1 žlica ulja
1 žlica limunov soka
sol, papar
200 g šampinjona
3 ljutike
¼ šalice mesnog temeljca
2 dl slatkog bijelog vina
1 dl vrhnja za šlag (nezaslađenog)

Priprema:

1. Pileće odreske prelijte limunovim sokom i premažite senfom, posolite i popaprite pa marinirajte pola sata prije pečenja.

2. Meso prekrijte prozirnom folijom pa lagano istucite batom i stavite peći na tavu sa zagrijanim maslacem i uljem. Pecite sa svake strane 3 minute pa stavite na stranu i poklopite.

3. Dodajte žlicu maslaca u tavu i popržite sjeckanu ljutiku. Nakon nekoliko munuta dodajte i narezane gljive pa posolite. Pirjajte oko 5 minuta uz povremeno miješanje.

4. Umiješajte temeljac i vino miješajući 2-3 minute.

5. Ulijte vrhnje za šlag pa vratite piletinu u umak i pirjajte dok ne bude gotova. Prema potrebi dolijte još temeljca. Poslužite s krumpirom, rižom ili povrćem.

 

Izvor:

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK