Atlas Rabac - putnička agencija

Napravite svoj burek s mesom i tikvicama...

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 Napravite svoj domaći burek
Malo tko želi, u zimskim danima, previše vremena provoditi u kuhinji. Zbog toga, donosimo recept za domaći burek s porilukom i tikvicama a rezultat će biti odličan! Tikvice i poriluk će burek učiniti boljom i zdravijom varjantom bureka.


Sastojci:

paket gotovih vučenih kora za pitu, 500 g
50 ml maslinova ulja
100 ml mlake vode
sol po ukusu
350 g puretine
2 manje glavice poriluka

1 tikvica/prije prohuna
2 žlice ulja za pirjanje mesa
začini (po ukusu)
sol
papar

Priprema:

Poriluk narežite i propirjajte na ulju s malo soli, kada postane staklast, ubacite prohuhane oguljene tikvice,te još malo pirjate.Nakon toga stavite pureće meso.Papar i začine naknadno ubacite, te miješajte dok se meso ne usitni i ne prodinsta. Ovakav nadjev odložite dok se ne pripreme kore.

Od vaše količine kora odvojite 4 cijeline. Okrugli lim za pečenje nauljite i obložite korama. U jednu posudu stavite vodu, ulje, sol i promiješajte.

Tom mješavinom natopite kore na dnu lima za pečenje te dodajte malo mesa, a onda preko njega iscjepkane kore. Poprskajte ih uljem i vodom te dodajte pureće meso.

 Burek, pecite na /190 stupnjeva sve dok ne poprimi žuto zlatnu boju.

 

Direkt INFO

foto/J.k.s

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK