On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Napravite odličan "Bolognese" iz pećnice

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

Bolognese" iz pećnice: Složenac koji bismo mogli jesti svaki dan
Osim špageta za lažne lazanje sa sirom i mljevenim mesom odličan su izbor i penne ili neka druga tjestenina koja dobro upija umak...
Složenac s mljevenim mesom i sirom idealno je rješenje za višak mesnog umaka. Priprema nije komplicirana, a dopušta i ponešto improvizacije pa se slobodno poigrajte sastojcima. Volite li sir, količinu pojačajte dodatkom mozzarelle, a dobrodošli su i začini poput ljutih papričica ili mediteranskog začinskog bilja.

Složenac s mljevenim mesom:

250 g špageta
450 g mljevenog mesa
glavica luka
400 g umaka od rajčice
kockica maslaca
250 g svježeg sira
150 g sira za mazanje
kiselo vrhnje
150 g naribanog sira
sol, papar

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pristavite vodu za kuhanje tjestenine. Skuhajte tjesteninu, ali ne do kraja. Neka ostane malo tvrđa.

2. Nasjeckajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast pa dodajte mljeveno meso i pržite desetak minuta. Dodajte umak od rajčice pa pirjajte dok se malo ne reducira. Posolite i popaprite prema ukusu.

3. Odvojite polovicu kockice maslaca pa namastite vatrostalnu posudu, dodajte polovicu špageta.

4. Pomiješajte vrhnje, svježi sir i sir za mazanje pa premažite preko špageta. Dodajte preostalu tjesteninu i listiće maslaca pa mljeveno meso.

5. Pecite oko pola sata, a 15 minuta prije kraja pospite naribanim sirom.

 

I:punkufer.dnevnik.hr

Složenac(Foto:Getty Images)

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK