Palačinke koje možete jesti i ako izbjegavate ugljikohidrate: Ukusno i zdravo

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019
Palačinke koje možete jesti i ako izbjegavate ugljikohidrate: Ukusno i zdravo
Doručak je, svi već znamo, najvažniji obrok u danu, a kada on bude kombinacija ukusnog i zdravog – dobar je dan zajamčen.
Zdrav i ukusan doručak ne znači da za njega morate odvojiti puno vremena. U prilog toj tvrdnji ide i super jednostavni recept za palačinke koji donosimo u nastavku, a koji u svoju svakodnevnicu mogu uključiti i oni koji se trude izbjegavati previše ugljikohidrata, piše Zadovoljna.hr.
Sastojci:
pola šalice bademova brašna
115 grama krem sir
4 jaja
1 mala žlica limunove korice
maslac za prženje
Priprema:
U posudi miješajte bademovo brašno, krem sir, jaja i limunovu koricu dok smjesa ne postane jednolika.
Smjesa je odmah spremna za pečenje. Na tavi za prženje rastopite žlicu maslaca. Za jednu palačinku iskoristite otprilike 3 žlice smjene. Pržite dok ne poprimi zlatnu boju (otprilike dvije minute sa svake strane).
Kada je u pitanju nadjev, možete se poslužiti kombinacijama koje volite, a koje mogu biti slane ili slatke. Ako ipak želite izbjeći previše ugljikohidrata, onda na palačinku možete staviti malo rastopljenog maslaca od kikirikija ili bobičastog voća.
I:zagreb.info/Direkt INFO
flickr/foto