On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Zbog lažne poruke na VIBERU...

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Zbog lažne poruke na "Viberu" s računa mu skinut veliki novac
Osobi iz Sarajeva skinuto je s bankovnog računa 1.200 KM i prebačeno na račun sportskih kladionica kada je poslala fotografiju svoje bankovne kartice nakon što je je primila poruku na "Viberu" da je dobitnik poklon-vaučera banke.
Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je četrdesetdvogodišnja osoba iz Sarajeva dobila poruku na "Viberu" kojom je obaviještena da je dobitnik poklon-vaučera banke u određenom novčanom iznosu te da je potrebno da banci dostavi broj bankovne kartice, piše portak Buka.

Osoba je uslikala bankovnu karticu i poslala fotografiju putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovila da joj je skinuto 1.200 KM, a uvidom u ispis transakcije utvrđeno je da je ovaj iznos prebačen na račun sportskih kladionica, priopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu i u tijeku je rad na rasvjetljavanju kaznenog djela prevare.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apelira na građane, korisnike telefona i svih društvenih mreža, da budu oprezni prilikom njihovog korištenja i ustupanja svojih osobnih podataka kako ne bi došlo do zloupotrebe, kao i u svim situacijama u kojima se od njih traže osobni podaci, posebno na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.

 

I:poslovni.hr/Direkt INFO

Foto: Getty Images

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK