On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Palenta i pečene gljive kao omiljeno sezonsko jelo

DIREKT INFORMATOR/Gastro/2019

 

 

Brz i ukusan ručak: Palenta i pečene gljive kao omiljeno sezonsko jelo
Uz ovaj recept, palentu pripremite na jedan potpuno nov način! Vjerovali ili ne, ova priprema ne traži brzo miješanje palente. Zbog kombinacije okusa, ovo jelo će postati jedno od omiljenih u vašoj kuhinji. 


Sastojci:

450 g gljiva

100 g parmezana

1 šalica palente

6 režnja češnjaka

2 žlice maslaca

4 grančice timijana

Maslinovo ulje

Priprema:

Pomiješajte gljive, timijan i češnjak. Dodajte sol i papar pa maslinovo ulje.

Prebacite ih u posudu za pečenje u jednom sloju i pecite na 180 stupnjeva dok se ne ispeku.

U lončiću zagrijte četiri i pol šalice vode, dodajte pola količine maslaca i sol. Maknite s vatre pa postepeno dodajte palentu i miješajte čitavo vrijeme.

Poklopite lonac, ubacite u pećnicu i pecite oko pola sata.

Izvadite iz pećnice, dodajte ostatak maslaca i palentu. Dobro pomiješajte. Palentu izvadite iz pećnice, pojačajte na 200 stupnjeva, pecite gljive još pet minuta pa ih izvadite.

Poslužite palentu s pečenim gljivama.

 

Dobar tek!


I:Zagreb.info

Screenshot / Coolinarka

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK