On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Brzi tart s panna cottom i malinama

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

Ukusni tart ukrasite svježim voćem i listićima bosiljka koji će se savršeno sljubiti s panna cottom i malinama.
U posudu stavite maslac sobne temperature, dodajte šećer u prahu i miješajte el. miješalicom da postane pjenast. Dodajte jaje, žumanjak i dobro promiješajte. Brašnu dodajte prašak za pecivo, prstohvat soli, mljevene bademe, promiješajte i dodajte smjesu s maslacem. Zamijesite glatko tijesto dodajući mlijeko ukoliko je potrebno. Tijesto omotajte plastičnom folijom i držite u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Tijesto tanko razvaljajte na papiru za pečenje u obliku pravokutnika, pa ga premjestite u duguljasti kalup za pite vel. 33 x 9 cm. Rubove tijesta pritisnite, a višak tijesta uklonite. Tijesto nabodite vilicom na nekoliko mjesta, pa ga prekrijte papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ° C oko 20 minuta. Maknite papir i još kratko vratite u pećnicu da dobijete lijepu rumenu boju. Pečeno tijesto pustite da se ohladi prije pripreme kreme.

Za nadjev, u posudu ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta Dolcela Panna cotta & malina preljev. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako biste dobili desert odgovarajuće gustoće. Pripremljenu kremu ulijte na pripremljenu podlogu od prhkog tijesta i stavite u hladnjak. Za preljev od malina, u posudu ulijte hladnu vodu i uspite mješavinu za preljev. Miješajte pjenjačom 1,5 minutu, a zatim prelijte preko deserta. Panna cotta tart ostavite u hladnjaku najmanje 30 min.

Sastojci:
Za tijesto: 110 g maslaca, 30 g šećera u prahu, 1 jaje, 1 žumanjak, 160 g Glatkog brašna Podravka, ½ žličice Dolcela Praška za pecivo, prstohvat soli, 50 g mljevenih oguljenih badema, 1 žlica mlijeka
Za nadjev: 1 Dolcela Panna cotta & malina preljev, 250 ml mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja mliječnog nezaslađenog, 50 ml vode, 100 g svježih malina ili jagoda

POSLUŽIVANJE: Ukrasite svježim voćem i poslužite. Ovaj ukusni tart možete ukrasiti i listićima bosiljka koji se odlično sljubljuju s panna cottom i malinama.
SAVJET: Na tijesto prekriveno papirom za pečenje stavite grah da prekrije dno. Na taj će se način tijesto ravnomjerno ispeći i zadržati ravnu površinu.

Recept je preuzet s  www.coolinarika.com
Više recepata potražite  OVDJE 

I:Poslovni/Direkt INFO

Foto: Promo

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK