Atlas Rabac - putnička agencija

Italija stavila palače, dvorce i posjede na aukciju

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

Rasprodaja kod susjeda: Italija stavila palače, dvorce i posjede na aukciju
Talijanska agencija za državnu imovinu (Agenzia del Demanio) pokušava smanjiti talijanski javni dug prodajom imanja, rezidencija i palača koje se nalaze u državnom vlasništvu.

Dakle, dobili ste na lutriji i želite malo promijeniti mjesto boravka. Sjajna vijest, u Italliji su upravo započeli s aukcijom mnogih palača, dvoraca i posjeda, pa eto prave prilike da ubodete kakav ljetnikovac u blizini Firence. Nažalost, vjerojatno niste dobili na lutriji, pa ćete teško provirivati s brda zaklonjeni čempresima, ali opet, nikad se ne zna, a i ako ne kupite ništa, nije loše ni saznati kakve se sve divote nude na tržištu.

Talijanska agencija za državnu imovinu (Agenzia del Demanio) pokušava smanjiti talijanski javni dug prodajom imanja, rezidencija i palača koje se nalaze u državnom vlasništvu.

Plan je, jasno, prodati što više, pa su se tako na aukciji nekadašnji samostan San Salvador u Veneciji, stanovi u očaravajućem mjestu Anversa degli Abruzzi, vila u centru Bologne, renesansna palača u Piacenzi, četverokatnica u povijesnoj jezgri Bergama te mnoge vile na obali, dvorci i slično. S obzirom na bogatu ponudu i javni dug, nadajmo se da Talijani uskoro neće staviti na prodaju Koloseum ili galeriju Uffizi, ali čovjek danas više ni u što ne može biti siguran...

Trenutačno se prodaju 93 nekretnine, a iako su cijene mahom za odlikaše (čitaj: milijunske), uz malo više traženja daju se naći i neke jeftinije. Agencija je sve uredno oglasila na web-stranici dokumentiravši nekretnine slikama i opisima, pa čak i virtualnim turama. Održavanje prve aukcije planirano je za 16. i 17. listopada, a sljedeća će se održati u studenom.

Vjeruje se kako će neke nekretnine biti pretvorene u turističke objekte, a posebno se to očekuje u dijelovima zemlje gdje turizam nije toliko na glasu. Istina, Firenca je prekrasna, ali vjerujte da nećete požaliti ni ako na odmor odete u Apuliju ili Siciliju. Uređenjem smještaja u manje popularnim područjima došlo bi do daljnjeg razvoja turizma, ali i, nadaju se Talijani, rasterećenja za najpopularnija odredišta.

Vlasti očekuju kako će prodajom namaknuti nešto manje od milijardu eura. A ako se među vama krije neki sretnik koji si može priuštiti rezidenciju u Italiji, neka se javi i pozove nas na nekoliko dana odmora. Diskrecija je zajamčena.

 

I:punkufer.dnevnik.hr

(Foto:Getty Images)

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK