Atlas Rabac - putnička agencija

KAKO SAZNATI ČIJI VAS JE BROJ MOBITELA UPRAVO NAZVAO?

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

Vjerujemo da ste se unazad nekoliko godina barem jednom našli u situaciji gdje na vašem mobilnom zaslonu vidite poziv s nepoznatog broja, a ne znate kako saznati čiji je to broj mobitela. Problem je i dalje prisutan jer dosta korisnika ne registrira svoj broj nakon kupnje, gdje se većinom radi o brojevima na bonove. S vremenom su operateri postali sve agresivniji po tom pitanju, poklanjaju se dodatne minute i megabajti prometa, samo kako bi vlasnik broja poslao svoje ime, prezime i adresu operateru, no takve “promocije” ne uspjevaju prečesto, tako da čak i u godini 2019. imamo nepotpuni telefonski imenik mobitela. Ovim ćemo vas člankom upoznati s određenim činjenicama oko otkrivanja nepoznatog broja, kao i nekim forama koje smo na vlastitu ruku otkrili, pa krenimo redom.

Telefonski imenik i kako se točno brojevi registriraju

Telefonski imenik vjerojatno je jedna od najboljih i prvih baza telefona koje preporučujemo da pogledate kada vas muči neki nepoznati broj, s jednom malom napomenom, a to je da su u njemu samo oni ljudi koji su htjeli biti tamo. Najčešće 95% fiksnih linija koje naša država ima nalaze se u telefonskom imeniku, prvenstveno zato što se na fiksne telefone gledalo kao nešto što mora biti dostupno u imeniku, pogotovo davne godine 1981. kada je bilo lakše otvorit imenik i pronaći onoga koga trebate nego mu poslat Facebook poruku. S druge strane telefonski imenik mobitela nešto je tanji od svog fiksnog brata – one starije mobilne linije su vrlo vjerojatno registrirane (sve prije godine 2005.), dok su noviji brojevi dosta razbacani. Također uzmite u obzir da su se mobilni brojevi dosta često razmijenjivali, prodavali, kupovali van ugovora na bonove (pri kojima registracija nije bila obavezna), tako da je taj popis nešto manji, no i dalje može pomoć u nuždi. S time da bismo voljeli napomenuti da, ako je netko kupio broj mobitela na bonove na kiosku, a pri tome nije htio obaviti proces registracije koji se odvija naknadnom SMS porukom, nitko ne može saznati tko je vlasnik tog broja imenom i prezimenom, jer ista ta osoba te podatke nije ostavila nigdje. Tu osobu ne možete pronaći u imeniku niti vam ikakve veze kod naših operatera mogu pomoć u potrazi.

Kako saznati broj mobitela ukoliko je vlasnik registriran

Kao što smo već spomenuli, telefonski imenik vam može biti prva stanica u potrazi za vlasnikom broja koji vas zanima, u svega par klikova i s upisom problematičnog broja možete saznati čiji je broj, dok alternative postoje, no nisu pretjerano korisne, stoga idemo redom po listi:

 
Kao što vidite, pretraga po broju mobitela jednostavna je ukoliko je ta osoba registrirana, svega par klikova vam je potrebno da dođete do željene informacije, no što ako osoba nije registrirana? Tu se možete okoristiti s nekoliko podmuklih poziva. Primjerice, kako biste saznali čiji je broj mobitela, nazovite ga s nekog drugog broja, započnite raspravu s običnim “kako si, što ima”, predstavite se kao osoba koji traži, recimo, Zorana Podoreškovića, vjerojatnost da se osoba s druge strane linije predstavi je velika, a vama će boja glasa sugovornika ostaviti koju poveznicu pri potrazi.
 
I:droid.hr/Direkt INFO
foto>:facebook

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK