On Sir Richard Francis Burton`s Trail

ODLIČAN KOLAČ S JABUKAMA

DIREKT INFORMATOR/ Gastro /2019

 

 

 

 

Jednostavna priprema kolača, kao i namirnice do kojih lako možete doći, odlika su uvrnutog kolača s jabukama. Isprobajte!

 

Ukoliko vam se ne da trošiti previše vremena na izradu kompliciranih kolača, isprobajte ovaj recept koji donosimo u nastavku:

Za voćni dio s jabukama

4 do 5 jabuka

šalica šećera (pola bijelog, pola smeđeg)

Za biskvit

4 jaja

4 žlice šećera

4 žlice brašna

1/2 praška za pecivo

1 vanilin šećera

Za kremu

4 dl mlijeka

1 puding od vanilije

3 žlice šećera

2,5 dl slatkog vrhnja

Priprema

Jabuke ogulite i narežite na kriškice. Dno lima za pečenje srednje veličine (25 x 35 cm) preko kojeg ste stavili papir za pečenje posipajte obilno šećerom, pa preko svega rasporedite jabuke. Tako narezane jabuke pecite u pećnici oko 30 minuta na 180°C.

Dok se jabuke peku, umutite biskvitnu smjesu: miksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo te na kraju snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedite preko gotovo pečenih jabuka i pecite sve skupa još 20 minuta. Pečeni kolač ohladite i izvrnite iz lima na pladanj. Kad je kolač pečen, pažljivo maknite papir za pečenje.

Preko ohlađenog kolača rasporedite kremu koju ćete kuhati na slijedeći način: u 4 dl mlijeka zakuhajte puding sa šećerom. Ohladite pa umiješajte posebno tučeno slatko vrhnje. Sve skupa posipajte bijelim čokoladnim mrvicama (a može i bez njih) i poslužiti.

I:zagreb.info/DIREKT INFO

Foto:en.wikipedia.org

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK