On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Nema boljeg od domaćeg: Donosimo vam recept za najfiniji kuhani buncek sa kiselim zeljem

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

Nema boljeg od domaćeg: Donosimo vam recept za najfiniji kuhani buncek sa kiselim zeljem
S dolaskom jeseni, neka od tradicionalnih jela koja volimo pripremati su jela od kiselog zelja, a jedno od onih koje obožavamo je kiselo zelje s buncekom.


U bespućima interneta, pronašli smo jedan odličan recept za ovu deliciju, koja, osim što je zdrava, je i prava domaća!

Sastojci:

suhi svinjski buncek
10 dag suhe slanine
l kg narezanog kiselog kupusa
2 glavice luka
l dl bijelog vina
1 lovorov list
3 -4 zrna papra
mast
Buncek dobro operite i kuhajte u dosta vode, dok se potpuno ne skuha, tj. dok se meso ne odvoji od kosti.

Za vrijeme kuhanja bunceka posebno na masti popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i zajedno kratko popržite pa dodajte kupus, lovorov list i papar.

Zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri da se kupus potpuno skuha. Za vrijeme kuhanja kupusa po potrebi dolijte vode u kojoj se kuha buncek. Zgotovljeni kupus istresite u zdjelu a odozgo poslažite na komade narezano meso bunceka. Poslužite s kukuruznim žgancima. 

Dobar tek!


I:ZGinfo/Direkt INFO

Twiter/foto

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK