On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Okus jeseni u 15 minuta

 

 

 

Okus jeseni u 15 minuta
Popečci od bundeva izvrsni uz svaki umak!
Količina je dovoljna za 2-3 obroka
Sastojci:
350 g bundeve, očišćene i kuhane na pari (možete umjesto bundeve koristiti batate)
1 jaje
50 g zobenih pahuljica, sitnih
50 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna + još malo za oblikovanje
10 g ribanog parmezana, po želji
1 mali luk, sitno sjeckan
začini po želji: češnjak u granulama, sol, papar…
maslinovo ulje
Upute:


Pećnicu zagrijte na 200°C, pleh obložite papirom za pečenje, a papir tanko kistom premažite s maslinovim uljem.
Bundevu ogulite, narežite na kockice i skuhajte na pari, ako nemate rešetku za kuhanje na pari, posužite se metalnom cjediljkom u koju ste stavili bundevu, sve to stavite u veću posudu s malo vode na dnu, pazite da cjedilo ne dodiruje vodu, poklopite i kuhajte 20-25 min, pazeći da voda cijelo vrijeme krčka.
Bundevu propasirajte vilicom ili gnječilicom za krumpir, dodajte ostale sastojke i izmiješajte u mekanu smjesu. Bit će dosta mekana, no svjeedno ćete moći oblikovati polpete debljine oko 1 cm, valjajući ih u malo brašna.
Posložite na pleh, još malo oblikujte ako treba te premažite površinu s malo maslinovog ulja.
Pecite 20 min, okrenite i pecite još 10 min. Poslužite s umakom i prilogom po želji. Dobar tek

 

pixabay

 I:Zagreb.Info 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK